Hlavní obsah

Autolékárničky pro keňské Itibo

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od letošního ledna je podle nové vyhlášky každý řidič povinen mít v automobilu novou autolékárničku - její obsah je oproti původní pozměněn. A co se starou autolékárničkou? Lze ji nějak využít? Odpověď je ano.

Foto: Jan Tykvart

Od ledna 2011 je podle nové vyhlášky každý řidič povinen mít v automobilu novou autolékárničku, přičemž její obsah je oproti původní pozměněn.

Článek

Jiř nepotřebné autolékárničky sbírá humanitární organizace ADRA. Tato iniciativa je zaměřena na pomoc nemocnici v keňském Itibo. ADRA se tak snaží předejít plýtvání zdravotním materiálem, ke kterému by došlo, kdyby byly autolékárničky jednoduše vyhozeny, a současně shromáždit potřeby, které poslouží humanitárním účelům v zahraničí.

K výzvě humanitární organizace ADRA se nyní připojilo také město  Plzeň.

„Městskou radou dnes prošlo darování autolékárniček podle nové vyhlášky nevyhovujících, které jsme měli v našich služebních vozidlech. Ještě předtím jsme ale z podnětu zaměstnanců začali shromažďovat lékárničky od pracovníků magistrátu. Možnost odevzdat je mají do konce ledna,“ uvedl ve čtvrtek 27. ledna Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend.

V současné chvíli je připraveno na sto autolékárniček k odevzdání. Podle informací tiskového oddělení Magistrátu města Plzně vyzve město v příštím týdnu k odevzdání autolékárniček také další organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám