Hlavní obsah

Autogramiáda Michala Viewegha v Knihcentru Caffé v brněnské Olympii

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Viewegh přijal pozvání na autorské čtení a autogramiádu v brněnské Olympii při příležitosti vydání jeho poslední knihy Biomanželka.

Foto: Martin Seidl
Článek

Román Biomanželka vypráví o střetnutí dvou světů – mužského a ženského – a o tom, zda spolu dvě bytosti opačného pohlaví vůbec mohou najít společnou řeč. Jak upřesnil Michal Viewegh, je to příběh zdánlivě humoristický a nepopírá, že i částečně autobiografický.

Na začátku akce autor nechal hlasovat z jaké knížky bude číst. Po jednoznačném hlasování se Michal Viewegh pustil do čtení povídky Vzkříšení z knihy Povídky o lásce, která zvítězila nad jeho poslední knihou Biomanželka. Tato povídka vznikla při cestě vlakem z Popradu do Prahy, kde autor byl obhlížet s režisérem Janem Hřebejkem místo pro natáčení filmu Román pro muže.

Po krátkém čtení už byl autor připraven odpovídat na otázky pořadatele, přihlížejících čtenářů a v neposlední řadě diváků on-line přenosu, který byl na autogramiádě poprvé zpřistupněn na stránkách Knihcentra Caffé.

Otázky nebyly nijak záludné a převážne byly směřovány na jeho tvorbu, kde mimo jiné Michal Viewegh prozradil něco málo o připravovaném románu Mafie v Praze, kde s novinářem Jaroslavem Kmentou popisují na hraně žalovatelnosti historky, které nelze publikovat v novinách. "V knize nebudou skutečná jména, ale ti lidé se tam poznají, budou tam postavy jako ministr, primátor atd.," vysvětlil autor. 

Potom se už mohl autor pustit do podepisování knížek, které v ruce netrpělivě držely desítky lidí. Pro věnování s podpisem si přišli i menší čtenáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám