Hlavní obsah

Auto srazilo chodce, policie žádá o pomoc při pátrání po řidiči

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S těžkým zraněním skončil ve zlínské nemocnici v noci z pátku na sobotu šestadvacetiletý muž z Lidečka, kterého srazilo auto. Řidič z místa nehody bez poskytnutí pomoci ujel. V neděli zase ve Valašském Meziříčí smetl osobní vůz na přechodu dva chodce. Muž i žena skončili rovněž v nemocnici.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pátek deset minut před půlnocí na silnici I/57 přímo v Lidečku. "Chodce ležícího v bezvědomí na silnici našli řidiči, kteří projížděli obcí. Ihned mu přivolali rychlou záchrannou službu, která těžce zraněného muže odvezla do zlínské nemocnice," popsala nehodu policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že bezohledný pirát ujel, aniž muži poskytl pomoc.

Policie žádá o pomoc všechny, kdo událost viděli, případně mohou sdělit informace k vozidlu, ať volají na linku 158. V této chvíli netuší, zda nehodu způsobil osobní či nákladní vůz. "Mohli by nám pomoci svědci, kteří vědí o rozbitém vozidle, jehož poškození by odpovídalo srážce s chodcem," dodala mluvčí. Řidič měl jet podle všeho ve směru od Horní Lidče na Vsetín. Dechová zkouška na alkohol u chodce nemohla být vzhledem ke zranění provedena, proto byl nařízen odběr krve.

V neděli večer řešili policisté podobnou nehodu, která se stala ve Vsetínské ulici ve Valašském Meziříčí. "Třiadvacetiletý řidič jel se Seatem Ibiza od Hranic na Moravě na Vsetín. Na silnici o dvou jízdních pruzích jel v pravém pruhu, přičemž přehlédl ženu a muže, kteří přecházeli po vyznačeném přechodu pro chodce," komentovala druhou srážku Javorková.

Čtyřiačtyřicetiletá žena z Bystřičky a sedmačtyřicetiletý muž z Valašského Meziříčí utrpěli po střetu lehká zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice.

Výběr článků

Načítám