Hlavní obsah

Atletických závodů Čokoládová tretra 2015 se zúčastnilo přes pět tisíc dětí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předzvěstí velkého atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava jsou závody pro děti a mládež v běžeckých disciplínách Čokoládová tretra. V letošním roce proběhla v 16 moravských městech, kde se na start postavilo celkem 5276 dětí. Jedním z ambasadorů byl bývalý britský vrcholový atlet Colin Jackson.

Foto: Josef Zajíc

Ambasador Čokoládové tretry Colin Jackson zve diváky na atletický mítink Zlatá tretra Ostrava 2015.

Článek

Po necelých dvou měsících skončila " čokoládová  šňůra " . Atletický mítink pro děti a mládež Čokoládová tretra se pořádala v 16 moravských městech. Na závody dohlížely legendy světové atletiky. Naposledy v úterý 19. května v Uherském Hradišti mezi školáky zavítal Roman Šebrle.

V areálu nově vybudovaného Městského stadionu pro 15 176 sedících diváků se konala  ve čtvrtek 21. května ostravská část Čokoládové tretry. Ambasadorem byl bývalý britský vrcholový atlet Colin Jackson. Ten si nejen pochvaloval úžasnou atmosféru dětských sprinterských závodů, ale také chválil krásný nový atletický stánek, jeho vybavení a blízkost rozcvičovacího areálu i možnost ubytování.

"Celkový rozpočet akce činí téměř dva milióny korun. Čokoládová tretra letos navštívila tři moravské kraje. Konala se v Opavě, Havířově, Frýdku-Místku, Bohumíně, Olomouci, Prostějově, Třinci, Ostravě, Brně, Výškově, Zlíně, Hranicích, Uherském Hradišti, Břeclavi, Přerově a Šumperku. Zatím není jasné, jestli se bude rozšiřovat i do dalších měst. Nejprve musíme precizně vyhodnotit letošní ročník a teprve poté se rozhodneme. S jistotou ale můžeme říci, že zachováme letošní rozsah, " informoval Oldřich Zvolánek, technický ředitel akce.

Nejlepší sprinteři ze všech uspořádaných závodů Čokoládové tretry se budou prezentovat před diváky Zlaté tretry Ostrava, která se bude konat 26. května 2015.

Mladí závodnici, stejně jako diváci, uvidí 12 mistrů světa, 10 olympijských vítězů, 4 aktuální světové rekordmany (Bolt, Špotáková, Rudisha, Wlodarczyková) a dalších 50 medailistů významných mítinků OH, MS a ME.

Související témata:

Výběr článků

Načítám