Hlavní obsah

Atletickou halu v Ostravě prověřili studenti sportovních gymnázií

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 14. ledna od 12.00 do 16.30 hodin se konal v ostravské Atletické hale Středoškolský pohár sportovních gymnázií v atletice. Atletický závod studentů a studentek v 14 disciplínách prověřil dvousetmetrovou dráhu, sektory technických disciplín a veškeré zázemí haly.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava, Atletická hala. Středoškolský pohár sportovních gymnázií. 14.1.2016. Celkový pohled a skok daleký.

Článek

Zcela nová Atletická hala v Ostravě-Vítkovicích zažila první velkou zatěžkávací zkoušku. Akce organizovaná atletickým klubem SSK Vítkovice a Sportovním gymnáziem Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Výškovicích dopadla velmi dobře. Vše fungovalo perfektně a bez problémů.

Dorostenky, dorostenci, juniorky a junioři ze 13 sportovních gymnázií a dvou sportovních gymnázií z Nitry a Trnavy si závody užili a pochvalovali krásu sportovní haly a její zázemí.

Celkem se závodů zúčastnilo 380 závodníků, kteří soutěžili ve 14 atletických disciplínách. Náročnou organizaci měl na starosti zkušený tým rozhodčích pod vedením ředitele závodu Oldřicha Zvolánka, hlavního rozhodčího Ing. Františka Fialy a řídícího závodu Vladimíra Černého. Po celou dobu závodníky informoval o výsledcích, bodech a sekundách zkušený moderátor Gustav Šulc.

„Až do dnešního dne se Středoškolské atletické poháry sportovních gymnázií konaly v letních měsících na otevřených stadionech. Dnes je to poprvé, navíc v nejvhodnější době, kdy se sportovci připravují na léto, jsme mohli díky této nádherné hale Středoškolský pohár uspořádat u nás v Ostravě. Atletické haly s těmito parametry jsou v České republice dvě. Jedna je zde a druhá v Praze. V Ostravě a okolí se téměř stoprocentně zlepší příprava atletů všech kategorií od žáků až po dospělé,” konstatoval Mgr. Václav Štencel, ředitel Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Výškovicích.

Po sečtení všech bodů z disciplín, kterých se studenti jednotlivých škol zúčastnili, byly vyhlášeny tyto výsledky:

Kategorie dorostenek:

1. místo Sportovní gymnázium (SG) Jihlava - 11 bodů, 2. místo SG Praha - 10,5 bodu, 3. místo SG Pardubice - 8 bodů

Kategorie dorostenců:

1. místo SG Praha - 19 bodů, 2. místo SG Kladno - 12 bodů, 3. místo SG Pardubice - 9 bodů.

Kategorie juniorek:

1. SG České Budějovice - 16 bodů, 2. místo SG Brno - 11 bodů, 3. místo SG Pardubice - 11 bodů.

Kategorie juniorů:

1. místo SG Pardubice - 28,5 bodu, 2. místo  SG Brno - 21 bodů, 3. místo SG Praha - 20 bodů

Související témata:

Výběr článků

Načítám