Hlavní obsah

Atletická hvězda Jiří Mužík a thaibox?

Novinky, Eva Houšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hvězda atletických oválů je stále aktivní. Neustále trénuje, ale věnuje se i ostatním zájemcům o skvělou kondici. Dokonce trénuje špičkové thaiboxery, pořádá tréninky pro širokou veřejnost a organizuje atletická soustředění. Ale co plánuje v následujících měsících?

Foto: Eva Houšková

Jiří Mužík

Článek

Jiří Mužík, jeden z našich nejlepších běžců, pochází ze sportovní rodiny. Jeho otec byl skokan do dálky, Jiří se chtěl nejprve vydat v jeho šlépějích, ale nakonec skloubil běh a skokanské disciplíny a začal se věnovat překážkovému běhu. Zažil mnoho úspěchů a z těch nejvýznamnějších je to stříbrná medaile z roku 1997 ve štafetě na 4 x 400 metrů, vrcholem kariéry je zlatá medaile z roku 2000, kterou získal na halovém mistrovství Evropy v Belgii, taktéž ve štafetě na 4 x 400 metrů a jedním z dalších velkých úspěchů, je i stříbrná medaile na mistrovství Evropy v Mnichově v běhu na 400 metrů překážek. Nemohu nezmínit ani fakt, že je držitelem českého rekordu v této disciplíně.

Jiří Mužík však rozhodně nezahálí ani dnes a neustále trénuje. Pravidelně organizuje tréninky pro veřejnost a má mnoho věrných fanoušků. Jak jsem se přímo od něj dověděla, spolupracuje i s dalšími sportovci: „Spolupracuji s velkým počtem sportovců z různých sportovních odvětví. Udržuji se s nimi v kondici. Myslím, že je to dobré pro každého cítit se zdravě a vitálně,“ říká.

Při zjišťování, co Jiří Mužík chystá v následujících měsících, mi prozradil, že již teď v červnu připravuje atletický kemp: „Připravuji kempy již delší dobu, především víkendové. Myslím, že se to tak hodí více lidem, ať už studujícím či pracujícím. Je to krátkodobé a úderné. Nejbližší kempy nás čekají v červnu a červenci. Jsou vhodné úplně pro každého,“ uzavírá legenda české atletiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám