Hlavní obsah

Atleti SSK Vítkovice zahájili sezonu v rámci akce Spolu na startu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červnový den se po celé České republice konaly atletické větší, menší i mini mítinky v projektu Spolu na startu s Českým atletickým svazem. V Ostravě na Městský stadion po dnech vytrvalých dešťů zasvítilo slunce a stadion se zaplnil rozhodčími, trenéry a mladými atlety z kategorií žactva a dorostu.

Foto: Josef Zajíc

SPOLU NA STARTU s Českým atletickým svazem, Ostrava městský stadion.

Článek

Na stadion se těšili všichni. Sejít se mohl jen vybraný počet rozhodčích, trenérů, atletů dle povolených hygienických pravidel. Sraz tu měli špičkoví trenéři mládeže, kteří si konečně v rámci závodů mohli ověřit stav momentální formy svých svěřenců.

„Prvního června jsme na Městském stadionu zahájili akci celorepublikové soutěže Spolu na startu - stalo se tak na 170 stadionech v České republice. Od tohoto dne se už budou pořádat další závody s tím, že zatím je povoleno 300 osob na závodišti, což nám vyhovuje a můžeme závody uspořádat. Do této doby to nebylo možné pro omezený počet účastníků na sportovišti,” informoval Oldřich Zvolánek, předseda Výkonné rady SSK Vítkovice, člen výboru AK SSK Vítkovice a místopředseda Českého atletického svazu.

Podle Oldřicha Zvolánka je třeba závodit. Některé mladé atlety už přestávalo bavit pouze trénovat.

„Upozorňuji, že 5. června se konají závody pro dospělé i se slovenskými závodníky, kteří nám potvrdili účast. Bude to zajímavý závod. Zúčastní se i reprezentanti České republiky. Začínáme v 15.30 hodin,” dodal Oldřich Zvolánek.

Pořadatelé a rozhodčí připravili pro zúčastněné žákyně a žáky, dorostenky a dorostence běžecké disciplíny na 100 m překážek, 110 m překážek, běh na 60 m, 150 m, 300 m, 1000 m a 2000 metrů. Z technických disciplín se atleti a atletky utkali ve výšce, skoku o tyči, skoku dalekém, hodu oštěpem, vrhu koulí a hodu diskem. Zajímavé bylo klání ve skoku o tyčí dívek, které vyhrála závodnice SSK Vítkovice výkonem 340 centimetrů.

„Jak začala koronovirová epidemie, tak to dobré nebylo. Měsíc jsme netrénovali. Holky se snažily aspoň trochu hýbat doma. Po měsíci se možnost shromažďování trošku rozvolňovala. Setkávali jsme se v lese. Snažili jsme si doladit kondici, posilovali jsme. V dalším měsíci už jsme mohli na stadion. Každý trenér mohl samostatně na stadion na půldruhé hodiny. Začali jsme s průpravou. Dnes jsou první závody. S výkony jsem spokojená, protože holky ukázaly, že jsou ve formě a že výkony půjdou nahoru,” řekla po závodě trenérka dívek ve skoku o tyči Zuzana Uhrová

Ta v současné době trénuje 12 dívek v atletickém klubu SSK Vítkovice a ASK Hošťálkovice. Současně pracuje jako trenérka na Sportovním gymnáziu, specializace skok o tyči, a také v atletickém klubu Hošťálkovice, kde současně vede i jednu skupinu v rámci výuky tělesné výchovy na základní škole v Hošťálkovicích. Tam bude 5. června slavnostně otevřený sektor skoku o tyči s perfektními podmínkami. Zuzanu Uhrovou čekají za čtrnáct dnů státnice na trenérku I. třídy v atletice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám