Hlavní obsah

Anketu Armádní sportovec roku 2014 vyhrála snowboardistka Eva Samková

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za účasti legend českého sportu Dany Zátopkové a Věry Čáslavské se slavnostní dekorování sportovců nejlepších armádních konal v konferenčním sále Domu Armády na Vítězném náměstí v Praze 6. Do první řady zasedl také trenér a několikanásobný medailista z OH a MS Jan Železný.

Foto: Jiří Cysař

Dana Zátopková a Věra Čáslavská české legendy sportu

Článek

Večerem provedl moderátor Štěpán Škorpil. Krátce po 18. hodině se sál zaplnil čestnými hosty a oceněnými sportovci. Ve svižném tempu byli dekorování fotbalisté, mladí sportovci, nejlepší sportovci armádních sportů, až večer dospěl k vyhlašování deseti nejlepších sportovců v individuálních disciplínách, kterému předcházelo ocenění kolektivu sportovců armády ČR.

Ještě než jsme se dočkali rozluštění tajenky, kdo bude nejlepším sportovcem naší armády, proběhly během večera dva křty - nového kalendáře na rok 2015 a poté knihy Zlatá dračice ze Soči. Kalendář společně pokřtili samotní aktéři, jež se nechali vyfotografovat na jednotlivé měsíce. Za všechny jmenujme Barboru Špotákovou nebo Evu Samkovou.

Posledně jmenovaná pak později pokřtila šampaňským knihu Zlatá dračice ze Soči. Na titulní straně je snowboardistka Eva Samková se svou zlatou medailí, obsah knihy se věnuje ZOH 2014 s důrazem na sportovce Dukly. A už v této chvíli bylo jasné, kdo bude nejlepším sportovce armádních sportovců.

V průběhu večera celý slavnostní ceremoniál, který zorganizovala Iva Roháčková, zpestřovaly tanečnice vystoupením inspirovanými třicátými lety minulého století. A tak jsme mohli vidět i proslulý kankán. V hledišti tleskali mimo jiné známé sportovní osobnosti - byla zde Kateřina Baďurová-Janků se svým manželem Tomášem Janků. Ona sama jistě ocenila výkon tanečnic, jelikož vyhrála v roce 2012 Star Dance. Také zde byl přítomen další známý sportovec-tanečník Imrich Bugár se svou dcerou.

Závěr večera patřil vyhlašování, kterému dominovala olympijská vítězka Eva Samková. Svým nezaměnitelným a bezprostředním vystupováním si získala nejen publikum, ale jistě i poražené kolegy, mezi kterými byla i Barbora Špotáková a Pavel Maslák. A to prvně jmenovaná byla mistrně Evropy a vítězka Diamantové ligy a druhý jmenovaný je halový mistr světa. Takovou velkou úroveň mají sportovci české armády.

Na úplný závěr zaplnili pódium všichni vyhlášení sportovci ve všech kategoriích a tak bylo možné zhlédnout elitu českého sportu na jednom místě.

Související témata:

Výběr článků

Načítám