Hlavní obsah

Animánie míří do plzeňské Techmanie

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Techmania Science Center bude ve dnech 15. – 17. srpna hostit Mezinárodní letní soustředění zaměřené na filmovou a animační tvorbu a výchovu, které je organizováno v rámci šestého ročníku projektu Animánie.

Foto: Techmania Science Centre

Techmania Science Center bude ve dnech 15. – 17. srpna hostit Mezinárodní letní soustředění zaměřené na filmovou a animační tvorbu a výchovu.

Článek

"Projekt Animánie, který organizuje Oblastní centrum elementární tvorby se sídlem v Plzni, je volnočasovým projektem, jež šestým rokem přibližuje svět filmu, zvláště pak možnosti animace, širokému spektru zájemců od dětí a mládeže, přes pedagogy až po laickou veřejnost. Každoročně nabízí projekce animovaných filmů, stejně jako možnost nahlédnout a vyzkoušet si vlastní tvůrčí animační proces prostřednictvím dílen a workshopů," informuje tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Hlavním tématem filmového soustředění je prostor a jeho pojetí prostřednictvím rozličných filmových prostředků.

"Techmania nám pro filmové soustředění poskytla úžasné industriální prostory, které jsou pro naše účely jako stvořené," uvedla Martina Voráčková, ředitelka projektu Animánie, který filmařské soustředění pořádá. "V science centru se navíc nachází celá řada zajímavých interaktivních exponátů, které mají vztah k optice, akustice a dalším fyzikálním oblastem, a ty jsou důležité i pro filmovou tvorbu," dodává Voráčková.

Pod odborným vedením budou tak v prostorách Techmanie vznikat krátké autorské filmy. Odborní lektoři zde představí třem desítkám účastníků z Čech i zahraničí z řad pedagogů, široké veřejnosti i studentů svět filmu a budou se snažit jim předat své zkušenosti tak, aby tito dále mohli pracovat na filmových projektech s mládeží, zejména s žáky základních a středních škol.  

V následujících dnech se pak filmaři přesunou do prostor secesního nádraží Jižní předměstí a do počítačové učebny Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám