Hlavní obsah

Aktuální trendy v oblasti designu byly k vidění v Praze

Novinky, Martina Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již šestnáctý ročník svátku českého designu probíhal ve dnech od 27. do 31. 10. v Průmyslovém paláci v Praze-Holešovicích. K vidění byly aktuální trendy v oblasti designu.

Foto: Iveta Kocova

Misky VAL dekorované českými umělci

Článek

Letos se mimo jiné představily i jedinečná tenkostěnná umyvadla, odkládací misky a koupelnové doplňky z revolučního materiálu SaphirKeramik.

Designblok - festival designu

Prague Design and Fashion Week je největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropě. Historie festivalu sahá do roku 1999. Designblok tradičně uvádí tvorbu designérů a výrobců z celé Evropy, představuje novinky prestižních značek i prototypy mladých designérů a designérských studií. Každoročně přiláká více než 50 000 návštěvníků všech věkových skupin z České republiky i zahraničí.

Pražského týdne designu se každoročně účastní přes 200 vystavovatelů v hlavním prostoru Designbloku, který tvoří Superstudio, Openstudio a Art House. Kromě centrálního prostoru se během Designbloku otevírá celá řada galerií, showroomů a pop-up shopů po celé Praze, které připravují speciální program pro návštěvníky.

Ve spolupráci se světoznámými designéry

Letos byly na výstavě k vidění netradiční instalace společností z různých odvětví. Prezentována byla také kompilace umyvadel SaphirKeramik, která vznikla ve spolupráci se světoznámými designéry Andreasem Dimitriadisem, Toanem Nguyenem, Robertem Palombou a Konstantinem Grcicem. Právě poslední jmenovaný je autorem misky VAL, která byla prezentována v nejrůznějších uměleckých modifikacích.

„Měli jsme ambici posunout vnímání a chápaní misky VAL jako prostého koupelnového doplňku. Chtěli jsme ji představit v možná někdy dokonce šokujícím využití, novém světle a v netradičním pojetí. Právě proto jsme pro spolupráci oslovili známé české kreativce a požádali je, aby misku VAL nadekorovali nebo jakkoliv upravili podle jejich pocitů a emocí. Vznikla tak opravdu zajímavá díla,“ uvedla Ingrid Hejkalová, marketingová manažerka společnosti Laufen.

Konkrétně misku VAL dekorovali: Silvia Luběnová, Michal Janků, Jan Němeček, Zuzana Osako, Eva Mochalová, Barbora Pšeničková, Milan Cais a Dušan Poliaček.

SaphirKeramik je revoluční materiál přinášející do odvětví nové možnosti, a to především z pohledu moderního designu. Přídavkem minerálu korundu, který se v přírodě vyskytuje v různých podobách jako složka safíru, získává keramika s jeho obsahem vyšší tvrdost a pevnost, což umožnuje vytvářet jedinečná tenkostěnná umyvadla. SaphirKeramik tak ztvárňuje sanitární keramiku s tenkými stěnami a extravagantními tvary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám