Hlavní obsah

Akci Den s vaší nemocnicí ve Vsetíně navštívily stovky lidí

Novinky, Dana Lipovská

Tradiční akce Den s vaší nemocnicí přilákala do areálu Vsetínské nemocnice desítky dospělých lidí a více než pět stovek školáků ze Vsetína i okolních obcí. Uskutečnila se již po páté.

Foto: Lenka Plačková

Nemocnici navštívilo přes pět set dětí.

Článek

Návštěvníci využili možnosti poznat Vsetínskou nemocnici i jinak než jako pacienti. Nechali si poradit ohledně stravování v nové nutriční poradně, vyšetřit plíce nebo změřit tlak. Preventivní vyšetření zaujala i místostarostu Vsetína Tomáše Pifku.

„Je to super akce, jsem tady už poněkolikáté. Otevření nemocnice pro veřejnost nebo studenty je výborným nápadem představit zdravotnické zařízení jiným a příjemnějším způsobem,” řekl Pifka.

Školáci si mohli vyzkoušet správnou hygienu rukou či nácvik první pomoci, dozvěděli se také o zásadách zdravé výživy. Starší studenti si prohlédli anesteziologicko resuscitační oddělení, zázemí pro dárce krve nebo laboratoře, ti mladší zase audiologickou laboratoř na ORL oddělení. Přes pět set dětí tak odjíždělo ze Vsetínské nemocnice s pocitem zajímavě stráveného dne.

„Jsme moc rádi, že jsme se do nemocnice přijeli podívat, žákům se program líbil a zajímal je. Na konci školního roku je to vždy příjemné zpestření," uvedla učitelka Alena Ondrušová ze Základní školy Karolinka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám