Hlavní obsah

Akce Čisté ruce poučila školáky ve Vsetíně

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již sedm let se akcí Čisté ruce snaží Vsetínská nemocnice o osvětu na místních základních školách. V rámci Světového dne hygieny do jedné ze škol zavítala epidemiologická sestra také ve středu 9. května.

Foto: Lenka Plačková

Na fotografii vlevo epidemiologická sestra Vsetínské nemocnice Ĺubica Srbová při návštěvě školy.

Článek

Tentokrát navštívila epidemiologická sestra Vsetínské nemocnice Ĺubica Srbová Základní školu Luh ve Vsetíně.

„Program je připraven pro žáky prvních tříd, hovoříme spolu o zásadách hygieny rukou a pomocí UV lampy si samy děti mohou zkontrolovat, jestli při mytí rukou postupují správně,” vysvětlila.

Čisté ruce mají ve Vsetíně již sedmiletou tradici a každým rokem zavítá epidemiologická sestra na jinou ze vsetínských základních škol. Preventivní akce však nemocnice připravuje i pro starší školáky a veřejnost, například v rámci Dne zdraví v místní knihovně.

„Lidé při mytí rukou dělají stále celou řadu chyb. Zapomíná se často na palce, konečky prstů,” uvedla epidemiologická sestra Vsetínská nemocnice Ľubica Srbová.

Vsetínská nemocnice klade velký důraz na prevenci a především důslednou kontrolu dodržování správných zásah hygieny rukou také u svých zaměstnanců.

„Pro nově příchozí provádíme vstupní školení se zaměřením právě na hygienu rukou. Zaměstnanci jsou průběžně seznamováni s novými trendy, mohou si vyzkoušet správné techniky dezinfekce rukou za pomoci kontrastní látky a UV světla,” řekla Ĺubica Srbová.

„V rámci tohoto programu sledujeme rovněž dodržování postupů, provádíme pravidelné kontrolní otisky a stěry z rukou zdravotnického personálu na všech odděleních. Vsetínská nemocnice se tak snaží poskytnout bezpečné a funkční prostředí pro pacienty, personál i návštěvy, které na oddělení přicházejí,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám