Hlavní obsah

Agresivního psa zastavila až policejní kulka

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 3. ledna krátce po poledni se na policii obrátili obyvatelé Soběchleb s tím, že v obci se pohybuje agresivní pes. Zvíře, které majitel nedokázal zvládnout, pokousalo třiapadesátiletou ženu a zaútočilo i na policisty. Rozzuřeného psa nakonec zastavila až kulka policejní zbraně.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Přímo před policejní hlídkou pes napadl pes 53letou ženu, kterou kousl do kolena, naštěstí bez toho, aby ji zranil.

"Na místo se dostavil majitel psa, který byl několikrát vyzván, aby zvíře chytil a zajistil. Pes však na volání nereagoval, nenechal se chytit a agresivně dorážel na policisty. Jeden z policistů využil svého zákonného oprávnění k použití zbraně a nebezpečného psa, který ohrožoval život a zdraví osob, zastřelil," konstatovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že majitel psa měl v době incidentu tři promile alkoholu v dechu.

Tříletý kříženec loveckého psa a německého ovčáka už v minulosti několikrát na místní obyvatele zaútočil, policii to ale nikdo neohlásil.

Výběr článků

Načítám