Hlavní obsah

Agresivní opilec vyhrožoval policistům fyzickou likvidací

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovnímu a poté i fyzickému útoku museli čelit v pondělí 26. září policisté v Praze 9 od agresivního opilého muže.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Policisté běžně čelí zejména slovním útokům během vykonávání svých pracovních povinností. K jednomu takové došlo v pondělí v ulici U Svobodárny v Praze 9, kde v ubytovně policisté řešili rvačku. K té došlo mezi osobami žijícími v ubytovně.

Hlídka policistů nalezla na místě velmi agresivního muže, který odmítal spolupracovat. Muži zákona po opilém sedmačtyřicetiletém muži požadovali doklady. Ten je odmítal předložit. Neustále policisty slovně vulgárně napadal a poté přešel i k fyzickému útoku.

„Muž na oba policisty bezdůvodně zaútočil, začal jim hrubě nadávat a vyhrožovat fyzickou likvidací,“ popsala případ Jana Rösslerová z tiskového oddělení policie.

Po uklidnění situace policisté muži naměřili téměř tři promile alkoholu v dechu, a proto se rozhodli umístit agresivního opilce na záchytnou stanici k vystřízlivění. Poté bude útočníkovi sděleno obvinění z útoku na úřední osobu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám