Hlavní obsah

Agresivní mladík, který rozbil dveře trolejbusu, strážníkům neutekl

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nástupní dveře do trolejbusu rozbil v noci 4. března čerstvě osmnáctiletý mladý muž ze Zlína. Řidič ho totiž kvůli opilosti vykázal a mladík vzteky uhodil do dveří tak, že dopravní společnosti způsobil škodu za deset tisíc korun.

Foto: Městská policie Zlín

Rozbité dveře trolejbusu.

Článek

„Sedm minut po půl dvanácté v neděli 4. března přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín (MPZ) oznámení od dispečera Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, že na zastávce MHD Zahradnická rozbil jeden z cestujících okno vozu a utekl. Na místo ihned zamířila hlídka Útvaru operativního zásahu MP Zlín,“ informoval zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.

Řidič trolejbusu označil strážníkům jako pachatele mladého muže, jenž se shodou okolností z nějakého obtížně pochopitelného důvodu vracel zpět na místo činu. Po spatření hlídky se dal na útěk, ale to už ho pronásledoval jeden ze strážníků, zatímco druhý za ním vyjel služebním vozidlem.

„Běh noční čtvrtí se lehce zdramatizoval v době, kdy se pronásledovaný rozhodl prchat přes soukromé pozemky. Jakmile ale přeskočil vjezdovou bránu, upadl a než se stačil znovu zvednout, byl u něj strážník,“ popsal zásah hlídky zástupce ředitele MPZ.

Šetřením vyšlo najevo, že osmnáctiletý mladý muž ze Zlína se původně snažil nastoupit na zastávce do trolejbusu. Protože nebyl schopen prokázat se platnou jízdenkou, a navíc byl kvůli opilosti ve stavu, v němž byla jeho přeprava hromadným dopravním prostředkem vyloučena, vykázal jej řidič z vozu.

„V okamžiku, kdy zavřel nástupní dveří a trolejbus byl připraven k odjezdu, udeřil mladík do skleněné výplně dveří a celou ji rozbil. Pro podezření z přečinu poškození cizí věci strážníci podnapilého mladíka předali k dalšímu šetření republikové policii,“ dodal Pavel Janík.

Reklama

Výběr článků

Načítám