Hlavní obsah

Adventní víkend pro nejdecké děti

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nových Hamrech se uskutečnil Adventní víkend pro nejdecké děti. Od pátku do neděle byla pro děti připravena spousta her, tvoření, soutěžení, plavání, adventní koncert v kostele i zdobení stromečku a všelijaké dobroty.

Foto: Markéta Štěříková

Zdobíme vánoční perníčky

Článek

Ve dnech 25. až 27. listopadu v Nových Hamrech proběhl Adventní víkend pro děti z Nejdku v chatě oddílu lyžování TJ Jiskra Nejdek. "Rodiče zúčastněných dětí tak mohli dopřát svým ratolestem trochu adventní atmosféry a sobě něco času na předvánoční úklid a pečení," usmívá se Markéta Štěříková, která akci připravila.

Páteční dovádění v bazénu hned na úvod bylo zároveň seznamovací. Večer nechali organizátoři děti vyřádit v chatě, aby pak ráno nastoupili čilí do druhého dne.

Sobota byla adventně hravá a tvůrčí. Děti si pod vedením zkušené vedoucí vyrobily svícen z jablíčka a zdobily perníčky. Odpoledne všichni zúčastnění navštívili adventní koncert ve zdejším kostele sv. Jana Nepomuckého. Vánočními ozdobami, které děti během dne s láskou vyrobily, pak po koncertu ozdobily vánoční strom vedle kostela. "Večer jsme ladili vánoční atmosféru," dodává trenérka Štěříková, "povečeřeli jsme bramborový salát a řízek."

Také v neděli bylo dětem dopřáno: dopoledne bazén, zmrzlina se šlehačkou, po obědě výlet – výstup na sjezdovku.

Domů si děti odvážely spoustu zážitků, ale nejvýmluvnější asi budou jejich výtvory zachycené na fotkách. Nadechněte se s nimi té nádherné adventní atmosféry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám