Hlavní obsah

Adventní trh pro Ovečku

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích tradičně pomáhají s prodejem vánočních dárků pro Ovečku na adventních trzích na radničním dvoře v Českých Budějovicích. V letošním roce se s velkou chutí zapojili hlavně studenti sekundy, tercie a 1. ročníku.

Foto: Kateřina Štruncová
Článek

Letos se konal již 3. Adventní trh pro Ovečku také přímo v prostorách školy. Profesoři i studenti si mohli zakoupit drobné vánoční dárečky, ozdoby, přáníčka či jmenovky k dárkům. Veškeré nabízené předměty vyráběli a věnovali dobrovolníci, autory některých přáníček a obrázků jsou i děti z Ovečky.

Získané peníze budou v plné výši předány společnosti Ovečka o. p. s (www.ovecka.eu), která pomáhá rodinám vychovávajícím děti s Downovým syndromem. Hlavním posláním společnosti je pomoci děti s Downovým syndromem plně integrovat mezi lidi bez postižení.

Je skvělé, že našim studentům není osud těchto dětí lhostejný a sami vyhledávají  další možnosti smysluplné dobrovolnické činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám