Hlavní obsah

ADRA ve Frýdku-Místku oslaví Mezinárodní den dobrovolníků

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku se přidá k oslavám Mezinárodního dne dobrovolníků, který připadá na čtvrtek 5. prosince. U vlakového nádraží ve Frýdku a u Polikliniky v Místku budou od 7 do 16 hodin dobrovolníci informovat širokou veřejnost o svých aktivitách.

Foto: ADRA F-M

Mezinárodní den dobrovolnictví

Článek

Na obou stanovištích budou informační stánky, ve kterých dobrovolníci předají zájemcům informace o smyslu dobrovolnictví i o tom, jak se stát dobrovolníkem, tedy člověkem, který věnuje svůj volný čas, ruce, mysl i srdce ve prospěch ostatních a nežádá za to žádný honorář ani odměnu.

Zájemci budou moci také přispět na podporu dobrovolnických aktivit ve Frýdku-Místku, a to zakoupením plyšové hračky v hodnotě maximálně 30 korun. Plyšáky darovali hokejoví fanoušci při jednom z extraligových zápasů v Třinci. Adra ke každé hračce připojila motivační papírek s výzvou k návštěvě charitativních obchůdků, ve kterých jsou za bezkonkurenční ceny prodávány věci z druhé ruky a výtěžek je následně použit na podporu dobrovolnických  programů.

Dobrovolníci ve Frýdku-Místku působí například v Hospici, Dětském domově Na Hrázi, v Gaudiu, Domově pro seniory nebo na dětském oddělení v nemocnici.

Starší sestra

Třiadvacetiletá Gábina se usmívá, když vykládá svou dobrovolnickou zkušenost z dětského domova, kde připravovala programy pro náctileté kluky: „Brali mě jako starší ségru. Povídali jsme si o problémech, někdy potřebovali poradit. Holčičí element jim scházel a já jsem jim to vynahrazovala.” O práci s dětmi z domova a s postiženým lidmi Gábina říká: „Okamžitě vidíte efekt. To, že někomu uděláte radost, je příjemné. Kdo to nezkusil, o hodně přichází. Energii, kterou při dobrovolnictví věnujete druhým, dostanete dvojnásobně zpět.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám