Hlavní obsah

Adéla Citová obhájila na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku zlato

Novinky, Zuzana Rybářová

Drama na pódiu předvedly o víkendu na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness v Plzni závodnice královské disciplíny dospělých žen. Zlato obhájila loňská mistryně Adéla Citová. Skvělé výkony však podalo všech, více než 900 závodníků, kteří za týden nastoupí na světovém šampionátu v nizozemském Leidenu.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Královna kategorie dospělých žen, Adéla Citová

Článek

Drama to bylo skutečně velké a diváci ho v plzeňské sportovní hale, očekávali s opravdovým napětím. Adéla Citová z Fitness studia Louny se mistrovství ČR v kategorii dospělých žen účastnila podruhé a její výkon všichni sledovali se zatajeným dechem.

Loni totiž, na svém vůbec prvním závodě v této kategorii, získala rovnou zlato! Na „Evropě“ pak letos vybojovala bronzovou medaili, o příčku výš se tady umístila Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu, která skončila stříbrná. Ta se o víkendu na MČR umístila třetí a stříbrnou vicemistryní republiky se stala další posila nastupující generace Tereza Kudláčková.

Všechny tři předvedly skvělé výkony a zejména při spontánní a emocemi nabité sestavě Adély Citové obecenstvo jako obvykle nešetřilo aplausem. Z výkonů všech tří medailistek však bylo jasné jedno: na blížícím se světovém šampionátu dají konkurenci zabrat. Letos v kategorii dospělých žen navíc nesoutěží několikanásobná mistryně světa Allira Bull, takže je velká šance útočit na trůn a světové zlato.

„Děláme vše proto, abychom podali výkon, který se bude hlavně líbit publiku. Australské závodnice sledují naše přípravy, mistrovství Evropy i republiky a mají čas na pořádnou přípravu. Dokonce zvolily podobné téma, účesy i oblečení jako naše závodnice. Musíme se snažit být co nejvíc přesvědčiví,” říká Jitka Hofmannová z Fitness Studia Louny, choreografka a trenérka Adély Citové i dalších úspěšných závodnic.

Emoce v publiku vzbudily i další její svěřenkyně v kategorii dospělých – Trio Fitness studia Louny v sestavě Kristýna Zahradníčková, Lucie Veličková a Adéla Citová. To zaslouženě získalo zlato i na posledním mistrovství Evropy a na mistrovství světa (ve složení s Eliškou Martinovskou místo Kristýny Zahradníčkové).

Svět českého aerobiku očekává nástup nové generace šampionů 

Naše kategorie juniorů a kadetů jsou ostatně zaručenými zdroji spousty medailí i na blížícím se světovém šampionátu, kde jich zpravidla získáváme rekordní počty.

V kategorii žen 14 až 16 let se předvede loňská mistryně světa a novopečená juniorská česká držitelka zlaté medaile Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov a stříbrná Viktorie Prokopová z Fitness centra Báry a Hanky Šulcových.

Na skvělé výkony se jistě můžeme těšit i u našeho zlatého juniorského tria z mistrovství Evropy a současných mistryň ČR v sestavě Dominika Herzánová, Marika Podlucká a Andrea Švihálková z Corridoor Teamu.

Nejlepší čeští závodníci se vydají za týden (17. až 21. října) do nizozemského Leidenu na MS. „Naši závodníci jsou ve skvělé formě. Moc všem držíme palce na mistrovství světa a těm, kteří se chystají právě na tomto závodě ukončit svou kariéru, přejeme tu nejlepší tečku za jejich soutěžní dráhou. V klidných vodách českého aerobiku dojde brzy k celé řadě změn, což dá zase příležitost silné nastupující generaci,” uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Kompletní výsledky na FISAF.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám