Hlavní obsah

Aconcagua alpským stylem aneb Hudebník a fotograf na střeše Ameriky

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekocentrum Trkmanka ve Velkých Pavlovicích zve ve čtvrtek 9. ledna v 17 hodin zájemce na vernisáž výstavy fotografií spojenou s přednáškou a fotoprojekcí. Představí se muž tří tváří - hobojista, fotograf a horolezec - Vilém Veverka.

Článek

Vilém Veverka patří v současnosti ke světové hobojové špičce. Na počátku roku 2013 zdolal další své dva životní vrcholy - vydal nové CD a s plným fotografickým vybavením vystoupil na nejvyšší horu Ameriky - sedmitisícový vrchol Aconcaguy.

A právě na vernisáži spojené s přednáškou vás čeká vyprávění Viléma Veverky o jeho cestě na vrchol Aconcaguy a zpět, plné dramatických okamžiků, fotografování v drsných podmínkách velehor a také o náročném skloubení profese hudebníka, fotografa a horolezce.

Vilém Veverka je jedním z nejrespektovanějších českých hobojistů. Absolvoval Pražskou konzervatoř (F. X. Thuri) a Akademii múzických umění v Praze (L. Séquardtová), navštěvoval kurzy významného francouzského hobojisty Jean-Louis Capezzaliho. Studoval u renomovaných hráčů v Čechách i zahraničí a cenné zkušenosti získal i během svého dvouletého působení u proslulých Berlínských filharmoniků.

Je vyhledávaným interpretem soudobé hudby. V lednu 2013 vyšla u společnosti Supraphon vůbec první nahrávka kompletního cyklu Dvanácti fantazií G. Ph. Telemanna pro hoboj sólo a nahrávka Šesti metamorfóz b. Brittena v interpretaci Viléma Veverky. 

Výstava potrvá do 24. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám