Hlavní obsah

2 míle pro Diakonii lze letos podpořit i na bruslích nebo koloběžce

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už popáté uspořádá Diakonie ČCE - středisko CESTA Uherské Hradiště ve spolupráci s hnutím Rozběháme Uherské Hradiště oblíbený benefiční běh 2 míle pro Diakonii. Opět se pro dobrou věc můžete rozběhnout v rámci akce Den pohybu pro zdraví ve Sportparku Rybníček v sobotu 11. května v 15 hodin.

Foto: Kateřina Nosková
Článek

A stejně jako minulých letech máte už nyní možnost „sbírat“ kilometry, které partneři běhu promění na peníze. Ovšem tentokrát nemusíte pouze chodit, běhat nebo jezdit na kole. Nově je možné kilometry sbírat třeba i na kolečkových bruslích nebo koloběžce.

Startovat i končit bude trasa ve Sportparku Rybníček, 2 míle, tedy 3,2 kilometru, zůstane zachováno.

„Každý rok se snažíme vymyslet nějakou novinku. Například vloni jsme poprvé běhali na Rybníčku a i letos budeme rádi součástí Dne pohybu pro zdraví. A letošní novinkou je, že sbírat kilometry v mobilních výzvách můžete nejen chůzí, během a jízdou na kole, ale rozšířili jsme ji na další typy koleček,“ prozradila ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová.

Sbírejte kiláky, vaše energie se promění na peníze

Součástí benefičního běhu 2 míle pro Diakonii budou stejně jako v minulosti i výzvy „Sbíráme kiláky se Sběrnými surovinami“ a „Počítáme kiláky s Euregnií“, kdy mohou lidé finančně přispět vlastním sportováním, se spuštěnou mobilní aplikací Endomondo v kapse, na podporu Diakonie.

Všechny takto získané kilometry opět partneři Sběrné suroviny (chůze, běh) a Euregnia s.r.o. (cyklistika, nově in-line brusle a koloběžka) přemění na peníze a věnují středisku CESTA.

„Výzvy jsme spustili v první jarní den 21. března, podrobný návod, jak na to, najdete ve facebookové výzvě,“ upozorňuje Markéta Hrdinová z Rozběháme Uherské Hradiště.

Den pohybu pro zdraví nabízí dětem a jejich rodičům možnost vyzkoušet si v jeden den a na jednom místě nejrůznější druhy sportovních a pohybových aktivit. Středisko CESTA a Rozběháme Uherské Hradiště se k této aktivitě připojí se symbolickým dětským benefičním během na 500 metrů.

Další informace a podrobný návod, jak sbírat kiláky pro Diakonii, získáte na webu www.strediskocesta.cz nebo ve facebookové události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám