Hlavní obsah

14|15 BAŤŮV INSTITUT ožije videomappingovým festivalem MASKA

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostory 14|15 BAŤOVA INSTITUTU budou v příštím týdnu hostit první ročník studentského videomappingového festivalu MASKA. Akce, která se uskuteční 30. dubna, je součástí multimediálního festivalu Mixer organizovaného Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně.

Foto: archiv Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně

Videomapping ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU.

Článek

Festival Maska připravuje Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně ve spolupráci s občanským sdružením Hucot.

„Velmi mile nás překvapil zájem a ohlas na akademické půdě a jsme rádi, že v Česku vzkvétá videomapperská budoucnost. Do soutěže se přihlásilo celkem 30 studentů z 12 středních a vysokých škol. Jsou součástí i několika vícečlenných týmů, takže se můžete těšit na 22 projektů, což znamená 22 až 77 minut animací (limit na jednu animaci je 1 – 3,5 minuty),“ upřesnil Dušan Sviečka z občanského sdružení Hucot.

Studenti mají jedinečnou příležitost realizovat své dílo na jedné z největších stálých mappingových ploch v Evropě – jižní straně 15. budovy továrního areálu ve Zlíně. Rozměry projekční plochy jsou 69 m x 9,5 m a obraz se skládá pomocí pěti projektorů do finálního rozlišení 4096 x 605 px.

Festival je soutěžní. Porota je složena ze zástupců videomappingové a kulturní scény a jejími členy jsou Dan Gregor (The Macula), Václav Mílek (Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně, p. o.), Pavel Sedlák (Signal Festival), Václav Ondroušek (HUCOT, o. s.) a Petr Skála (Skákala). Na akci samotné, po přehrání všech animací, pak vybere porota ty nejlepší, jež budou oceněny. Všechna zaslaná díla budou následně vystavena na internetu.

Na afterparty vystoupí v kulisách mappingové scény od PUK-PUK lázeňský trapista Zlatomil, Bassta Fidli DJs – Už-Aj a Dr. Balkan a těšit se můžete také na Ethno Jam Project & Monimba tanečnice.

Festival na platformě začne v 19 hodin a skončí ve 2 hodiny.

Ukázky minulých videomappingových projektů:

Reklama

Výběr článků

Načítám