Hlavní obsah

11. ročník festivalu historického šermu, tance a divadla bude v Dobřichovicích

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro příznivce historického šermu tance a divadla se uskuteční v sobotu 6.září 2014 od 11 hodin na zámku v Dobřichovicích již 11. ročníku historického a šermířského festivalu Dobřichovická Alotria.

Foto: Jana Bečková

Historický boj

Článek

Vystoupí zde téměř 25 souborů z celé republiky. Z nich můžeme jmenovat skupinu historického šermu Alotrium či skupinu scénického šermu Artus Thor, jejíž program je upraven pro široké spektrum diváků. Dechberoucí je vždy vystoupení šermířsko-kaskadérské společnosti Novica. Kromě šermířských vystoupení je možné vidět i komentované ukázky sportovního šermu. Napětí ze šermířských soubojů vystřídá historická hudba a tanec. Z hudebních vystoupení můžeme zmínit australské balady v podání Beth A. Cooper.

Z vystoupení dále vybíráme skupinu Animata s programem Slasti a strasti markytánek, kde se objeví historické tance a například skupina Sšs Ortel s programem, jenž má tajemný název Bedna. Opravdu se bude na co dívat a celou akci zakončí atraktivní noční program, který zahájí ve 20:30  skupina Regius s vystoupením s názvem  Hostinec u mrtvoly. Po nočním představení skupiny Alotrium program zakončí se svou ohnivou show skupina Novica.

Festival je každoročně doplněn historickým tržištěm nabízejícím dobové šperky, ručně vyráběné a malované štíty pro malé bojovníky, dobovou keramiku. Široká je i nabídka občerstvení. V kovárně si mohou děti i dospělí vyzkoušet práci kováře a mohou si zkusit ukovat vlastní hřebík. 

Dospělí Kč 100,-  zlevněné vstupné Kč 50,- děti do výšky meče zdarma

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám