Hlavní obsah

Začal prodej vánočních stromků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středních Čechách začal prodej vánočních stromků. Například u obchodních center už jsou k mání smrčky, borovice i jedle a lidé si začínají vybírat. „Dřív jsme jezdili k hajnému do lesa. Tady sice vyjdou dráž, ale jsou přece jen hezčí, je to bez práce a neprojedeme tolik benzínu,“ komentovala svou volbu jedna ze starších zákaznic.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Začal prodej vánočních stromků.

Článek

Vánoční stromky by letos neměly být dražší než v loňském roce. V nejprodávanější kategorii stromků, od 150 do 220 centimetrů výšky, by se tak ceny měly pohybovat od 300 korun u smrku ztepilého a borovice lesní po 550 korun a více u jedle kavkazské, jejíž obliba i přes vyšší ceny v posledních letech stále stoupá.

Tak jako každoročně i letos se budou ceny stromků regionálně lišit.

Reklama

Související témata:

Související články

Za adventními tradicemi do skanzenu i na zámek

Doba adventu a Vánoc je spojena s mnoha zvyky a tradicemi. Toto období je také spjato s řadou tajemných postav. Mnoho skanzenů a památek připravuje každoročně...

Kaprů pro vánoční stůl bude letos dostatek

I když ještě všechny výlovy tuzemských rybníků neskončily, první odhady ukazují, že kaprů pro předvánoční trh bude dostatek a že očekávanou poptávku českých...

Výběr článků

Načítám