Hlavní obsah

Vánoční stromky budou letos zelenější, půjde je koupit i online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S prodejem vánočních stromků většina firem začne se začátkem adventu. Letos se přitom zákazníci mohou těšit díky letošnímu deštivému počasí na zelenější jehličí, alespoň u stromků od českých pěstitelů. Nově stromky půjde zakoupit i online.

Foto: Novinky

Vánoční stromky letos nezdraží.

Článek

K českým pěstitelům stromků si můžete zajet už nyní a můžete si stromek dokonce sami pilkou uříznout.

„Lidé si jezdí takhle spousty let, a to od začátku podzimu, kdy si stromky nejprve jen označí. Například přijde celá rodina a mnohdy se i pohádají, jelikož se nedokážou shodnout, který strom vybrat. Označí si ho pak čímkoliv, co kdo zrovna může postrádat - jsou tam plasty, kusy hadrů, letos tam je i jedna pěkná podprsenka. Lidová tvořivost se projeví,” vysvětluje majitel Lesní školy Nekoř z Orlickoústecka Václav Faltus.

První stromy se pak začínají řezat od poloviny listopadu, přičemž prodej bude zahájen až začátkem prosince.

Blíží se advent. Vyrobte si doma adventní věnec

Vánoce

Mezi nejoblíbenější stromky patří již několik let jedle kavkazská. Druhá nejoblíbenější je borovice. Smrk ztepilý moc zákazníků nemá, vybere si ho kolem pěti procent lidí. Nejspíš proto, že nejrychleji opadává.

„Smrky si kupují asi z nostalgie, taky voní jinak než ostatní jehličnany. Kdo má stromek týden, tak mu smrček stačí. Stromek si lidé mohou pořizovat od Mikuláše, ale je potřeba ho mít v zimě, třeba na balkoně,” dodává Faltus.

Stromky rostou přibližně deset let, než jsou dostatečně velké pro vánoční trh.

Vánoční recepty na cukroví, vaječný koňak a vánočku od Ivety Fabešové

Vánoce

Řetězce nově budou prodávat vánoční stromky i online

Sítě prodejen pro kutily, jejichž součástí jsou zahradní centra, zahajují prodej vánočních stromků již nyní. Lidé si je mohou přijít vybrat do prodejen, ale také objednat na internetu s vyzvednutím v obchodě, ale i doručením domů.

Řetězce dovážejí kavkazské jedle z Dánska. Jejich cena se pohybuje od 439 do cca 539 Kč za velikost stromku M, tedy 150-175 cm.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám