Hlavní obsah

Vánoční strom v Praze se bude rozsvěcet večer každou hodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze se poprvé rozsvítí 26. listopadu v 17.30. Město nechystá jedno slavnostní rozsvícení jako v předchozích letech, ale denní světelnou animaci s hudbou každou hodinu mezi 17.30 a 20.30, a to do 6. ledna. Podle radního Libora Hadravy (ANO) je důvodem bezpečnost a větší komfort návštěvníků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze. Ilustrační foto

Článek

„Pro město s miliónem a dvěma sty tisíci obyvateli byl původní přístup k tomuto atraktivnímu okamžiku poněkud nevděčný. Proto jsme se jej rozhodli opět zpřístupnit co největšímu počtu občanů i návštěvníků Prahy a současně vytvořit podmínky, které umožní, aby se přitom cítili pohodlně a bezpečněji," uvedl.

Město začalo opakovat slavnostní rozsvěcení stromku v roce 2015, předtím byla akce jednorázová a Staroměstské náměstí bylo přeplněné lidmi. Praha se podle Hadravy snažila najít nový koncept už dříve. Velké množství lidí na náměstí podle něj například komplikovalo případný zásah složek záchranného systému.

V roce 2003 se více než pětadvacetimetrový smrk na Staroměstském náměstí za vichřice zřítil. Zranil pět lidí, z toho britského turistu vážně. Soud mu pak přiřkl odškodné přes 1,5 miliónu korun.

Vánoční strom, který bude stát na Staroměstském náměstí, bude letos z Pecky v Královéhradeckém kraji. Jde o 31 metrů vysoký a 70 let starý smrk ztepilý. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám