Hlavní obsah

Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze bude letos z Libereckého kraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrk na vánočních trzích na pražském Staroměstském náměstí bude letos pocházet z Libereckého kraje. Rozsvítit by se měl v sobotu 2. prosince, kdy také začnou trhy.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Staroměstské náměstí

Článek

Zhruba 27 metrů vysoký a 56 let starý smrk ztepilý roste na soukromém pozemku nedaleko obce Mimoň a do soutěže ho přihlásil majitel pozemku z obavy, že by mohl spadnout na chalupu, ke které je nakloněný. Odborníci by měli strom pokácet v sobotu 25. listopadu.

Foto: Taiko, ČTK

Smrk na pražské Staroměstské náměstí letos pochází kousek od Mimoně.

„Splňuje všechny parametry a věřím, že během adventu bude nejen ozdobou, ale i zpříjemněním tohoto krásného předvánočního času v centru Prahy,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda.

Soutěž Hledá se strom vyhlásil organizátor trhů, společnost Taiko, potřinácté. Zájemci zasílali svoje tipy z celé republiky. Nejvíce tipů přišlo z Libereckého kraje, vítěz obdrží finanční odměnu 10 000 korun. Organizátoři už mají také živý strom pro trhy na Václavském náměstí, který pochází z Královéhradeckého kraje.

Ukrajinci si posunuli Vánoce na 25. prosince. Zelenskyj podepsal zákon

Evropa

KVÍZ: Vánoční zvyky aneb Celý svět se netočí jen kolem kapra a bramborového salátu

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám