Hlavní obsah

Vánoční sezona byla zahájena, Santa opět otevřel svůj dům v rodném Laponsku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Štědrého dne zbývá jen šest týdnů, proto i Santa Claus otevřel své království poblíž rodné vísky Rovaniemi, nacházející se v Laponsku v nejsevernější provincii Finska, přes niž prochází polární kruh. Každoročně se tam před Vánocemi sjedou tisíce lidí z celého světa, aby pozdravily Santu a jeho věčně zaneprázdněné elfy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Santa Claus zahájil vánoční sezonu ve své rodné vísce v LaponskuVideo: Reuters

 
Článek

Santa Claus je společně se svými elfy před Vánocemi velmi zaneprázdněný. Každý den mu do království přichází kolem 30 000 dopisů od dětí z celého světa, kteří v nich posílají svá přání.

Mezi samotnými návštěvníky vesnice přitom v posledních letech převažují turisté z Asie, kteří touží Santu vidět ještě předtím, než se se svými soby vydá 23. prosince na cestu kolem světa.

Aktuální vánoční trendy pod stromečkem

Vánoce

O letošním slavnostním otevření, které proběhlo v neděli 10. listopadu, také Santa promluvil k lidem se svým poselstvím.

„Kdo slibuje, že od nynějška bude lepší? Představte si, co všechno by se s tou dobrotou dalo dělat. Vánoce by měly být radostným obdobím plným lásky, sdílení a laskavosti. Mějte proto na mysli, že zlá slova mohou s každým otřást stejně jako silné arktické větry. Snažme se proto přijmout Vánoce s tolerancí a dobrou vůlí.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám