Hlavní obsah

Vánoční polévku kolemjdoucím nalévali zaměstnanci radnice v Kroměříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sto litrů vánoční polévky nabízeli ve středu na Velkém náměstí kolemjdoucím pracovníci kroměřížské radnice. Uprostřed týdne tak lidé měli možnost alespoň na chvíli se zastavit, poslechnout si koledy a bezplatně ochutnat některou ze tří druhů polévek - rybí, gulášové a hrstkové.

Vánoční polévka v KroměřížiVideo: Aleš Fuksa

 
Článek

„Přišel jsem si do města jen užít předvánoční atmosféru a adventní trhy. A tady dámy mne zlákaly, abych si dal i polévku. Vybral jsem si rybí, jak doma s dětmi říkáme rybací. A byla výborná, přeji vám požehnané Vánoce,“ řekl Novinkám a Právu muž, který se usmál a nazval se spokojeným Kroměřížanem.

Další ze strávníků dal přednost gulášové polévce. „Vánoce teprve budou, takže jsem dal přednost klasice. Gulášovou tu mají vynikající. Zahřála v tomto nečasu,“ podotkl uprostřed deště Stanislav Pavel z Kroměříže.

Vánoční polévku pro návštěvníky centra hanáckých Athén a vánočních trhů připravili přímo v blízkosti vánočního stromu pracovníci Sociálních služeb města Kroměříže (SSKM) a města Kroměříž. „Polévky máme hodně, sto litrů. A také pečivo, vše zdarma,“ zvala zájemce ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Polévky navařily kuchařky z Domova pro seniory ve Vážanech na Kroměřížsku. „Zatím jsem si tady ještě žádnou nedal, ale všichni si chválí rybí. Reakce lidí jsou velmi dobré. I když moc nevyšlo počasí, atmosféra je tu nádherná. Lidé chodí a ptají se, kde se tak dobře taková polévka vaří,“ přiblížil Právu s žufánkem a miskou v rukou kroměřížský místostarosta Karel Holík (ČSSD a nezávislé osobnosti). Jak prozradil, u vánočního stolu jej čeká zelňačka a poté klasika, kapr s bramborovým salátem.

Jak bude na Štědrý den? Meteorologové začínají mít jasno

Vánoce

Vánoční osvětlení Říma má upozornit na důležitost světového míru

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám