Hlavní obsah

Vánoce na Primě v duchu oblíbených televizních pohádek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Prima na prosinec připravila oblíbené české pohádky. Sérii pohádkových příběhů odstartuje 5. prosince snímek Když draka bolí hlava, v němž se v jedné roli objevil i zpěvák Karel Gott. Další budou každý víkend následovat. Na 23. prosince je například naplánována nejoblíbenější česká pohádka Pyšná princezna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Gott na premiéře pohádky Když draka bolí hlava.

Článek

„Na Štědrý den si u obrazovek Primy přijdou na své všechny generace. Ráno začne animovanou českou pohádkou Kozí příběh, na kterou naváže československý černobílý klasický snímek Lízino štěstí. Před polednem opět přijde ke slovu program pro děti s animovaným filmem Trollové.

Odpoledne zahájí další z filmů pro pamětníky - Provdám svou ženu, na který naváže tři roky stará komedie Táta je doma 2 a česká pohádka s Marthou Issovou Sedmero krkavců," uvedla mluvčí Primy Gabriela Semová.

V hlavním vysílacím čase 24. prosince si pak podle Semové diváci mohou připomenout oblíbený film Sám doma. Večer pak završí zahraniční komedie Matky na tahu o Vánocích, Moje tlustá řecká svatba a Dávám tomu rok.

Nové pohádky na Vánoce budou, slibuje ČT

Film

Pohádek se diváci dočkají i mezi svátky. V sobotu 26. prosince Prima nabídne film S čerty nejsou žerty, o den později Jak se budí princezny, 28. prosince Princ a Večernice a 30. prosince Strašidla.

Program na Silvestra se ponese většinou v duchu tuzemské tvorby. Ráno začne filmem Oldřicha Lipského Cirkus v cirkuse, na který navážou Tři chlapi na cestách a oblíbená pohádka Princ a Večernice. Den bude pokračovat snímkem Král králů, Nocí na Karlštejně a jediným zahraničním snímkem dne - komedií Milionový závod.

Oslavy příchodu nového roku odstartuje Silvestrovský Dědek následovaný Silvestrovskou Partičkou a Českým mejdanem s Impulsem. Po půlnoci je na programu komedie Vrať se do hrobu a Komici s. r. o. The Tour.

Stejně jako v minulých letech odvysílá Prima 20. prosince charitativní koncert pro Kapku naděje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám