Hlavní obsah

Motivy cibulových vzorů jsou letošním hitem českých vánočních ozdob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolekce na motivy cibulových vzorů je letošním hitem mezi vánočními ozdobami vsetínského výrobního družstva Irisa, které se zabývá ruční výrobou skleněných ozdob již od roku 1954 a patří mezi největší výrobce vánočních ozdob v republice.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Oblíbený cibulový vzor

Článek

„Je to momentálně jeden z nejžádanějších vzorů u nás i v zahraničí. Barva nosící název bílý porcelán vypadá jak bílý porcelánový talíř, na kterém modrotisk i červenotisk vypadá velice jemně a vkusně,” upozorňuje Monika Pokorná z Irisy.

Zájem je také o kolekci Nordic Classic, zejména v červenobílé kombinaci s výraznými dekory vloček či hvězdiček.

Společnost nabízí přes 15 000 vzorů a motivů, každoročně vznikne asi 800 nových dekorů.

Návody na jednoduché vánoční ozdoby a dekorace

Vánoce

Někteří zákazníci chtějí hodně zdobené ozdoby, někteří moderní jednoduché. Požadované jsou také ozdoby s motivy kostelů, chaloupek či zasněžených stromů.

Vyrábějí se i ozdoby na přání, například se jménem. Letos je zájem o ozdoby s motivy psů a koček, na které je možné také napsat jméno domácího mazlíčka. Hojně poptávané jsou také kreativní sady určené na výrobu vlastní originální vánoční ozdoby.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Na přání vyrábějí i ozdoby s domácími mazlíčky

Zájem o ručně vyráběné skleněné ozdoby je letos velký. Firmy poptávají ozdoby s logem, maloobchodníci se snaží dohnat loňskou sezonu, produkce pro e-shop družstva se proti loňsku zdvojnásobila.

„Loňský rok měli všichni strach, jestli budou otevřené obchody a budou mít šanci prodat, měli jsme i nějaké odřeknuté zakázky, trhy byly zavřené. Letos se snažíme dohnat ztráty,” uzavírá Pokorná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám