Hlavní obsah

Tipy na dárky pro motoristické nadšence

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už vymýšlíte dárek pro nadšence malé či velké, motorismus fascinuje kde koho. Můžete přemýšlet nad zábavnými, ale i praktickými či stylovými dárky.

Foto: Mini

Kolekce Mini

Článek

Pro puntičkáře

Ten kdo má své vozidlo rád, chce jej mít čisté. A také chce, aby odstranění nečistot bylo precizní a šetrné. I autokosmetiku a péči o vůz jako takovou lze pod stromeček příjemně dávkovat.

Pro ty, kteří si rádi na vůz „sáhnou” sami, je vhodným dárkem sada autokosmetiky. Dárková sada Xtreme od výrobce Sonax přijde na 2 342 korun pro exteriér, 1 680 Kč ve verzi pro textilní interiér či 2 129 Kč pro kožený vnitřek.

Využít ji mohou na samoobslužné automyčce, kterých je poslední dobou čím dál více. Například jedno z největších mycích center Purezza CarWash na pražském Chodově nabízí dárkové poukazy v různých hodnotách od 500 korun výše.

A pokud se obloukem opět vrátíme k sebevzdělávání, čtyřhodinový kurz detailingu, tedy důkladné péče o auto, přijde například v pražské Smart Detailing University na 1 890 korun.

Nevíte, čím potěšit své blízké ve vánočním čase? Ideální kosmetika pro muže je autokosmetika. Potěšte své přátelé a blízké výhodným vánočním balíčkem kvalitní autokosmetiky od německé firmy KOCH Chemie jejíž výrobky ocení každý. Cena: 1 048 Kč

Univerzální pomocník v nouzi je ideálním dárkem pro každého řidiče. Tento integrovaný akumulátor disponuje dostatečnou kapacitou pro několikanásobné nabití mobilního zařízení nebo nastartování auta. Startovací stanici s powerbankou za akčních 1 399 Kč

Jak převézt vánoční stromek? Je třeba dbát na pár pravidel

AutoMoto

Určitou nadstavbou pak je péče o vůz od skutečných profesionálů, což je to vůbec nejlepší, co pro vůz obdarovaného, a tedy i jeho srdce motoristy, můžete udělat.

Zatímco základní důkladné mytí přijde u pražského centra Kliment Works na 3 000 korun bez DPH, vybírat lze i z programů za desítky tisíc korun, které dokážou díky leštění a strojní korekci laku udělat zázraky. Aby výsledek vydržel co nejdéle, o to se postarají tvrdé vosky, které opět rostou s kvalitou i na ceně. Za 11 tisíc lze pak přední nárazník vozu přikrýt i neviditelnou fólií proti dalšímu poškození.

Foto: Klimentworks

Profesionální detailing dokáže díky až neuvěřitelné pečlivosti vrátit autu vzhled nového vozu.

Své čistící sady nabízejí i automobilky. Například Porsche má v portfoliu sadu pro čistý výhled v zimním provozu. Za 1 834 Kč obsahuje koncentrát pro čištění skla (2 lahve po 1000 ml), čistič čelního skla (250 ml lahvička), vnitřní čistič oken (láhev 100 ml), škrabku na led a hadřík na čištění z mikrovláken. To vše v nepromokavém balení.

Foto: Porsche

Sada pro čistý výhled od Porsche

Pro řidiče

Protože si váš obdarovaný řízení vážně užívá, ocení víc prostoru k řádění - bezpečnému a legálnímu. Popustit uzdu svým řidičským schopnostem se totiž na silnicích ne vždy vyplácí.

Kdo se chce sportovní jízdě na okruhu naučit, ocení školu smyku či rovnou kurz bezpečné či sportovní jízdy s instruktorem. A pokud už své zkušenosti má, poukaz na pár kol na okruhu v rámci veřejných jízd vždy potěší. Buď se svým vhodným vozem, ale klidně i půjčeným.

Foto: Autodrom Most

Každý, kdo se chce za volantem zlepšit, ocení pod stromečkem poukaz na kurz defenzivní, bezpečné či sportovní jízdy.

Takový dárek lze odstupňovat. Zatímco kurz sportovní jízdy s instruktory a zázemím na mosteckém okruhu přijde na 5 433 korun, kurz bezpečné jízdy na 4 970 Kč a za 1 200 korun koupíte roční poukázku na volné jízdy.

Mercedes má nejrychlejší sériové auto v Zeleném pekle

AutoMoto

Tradičním místem pro řádění na okruhu s vlastním či pronajatým vozem je Zelené peklo, tedy Nordschleife v Německu. Tady se v týdnu dostanete na okruh za 25 eur, tedy 638 korun, o víkendech za 30 eur, 765 korun. Volkswagen Golf GTI si zde pronajmete za 249 eur, 6,5 tisíce korun.

Skutečně závodní zážitek ale může obdarovaný zažít opět klidně v severočeském Mostě, kde Autodrom nabízí i pronájem Škoda Octavia ve verzi pro závody Octavia Cupu. V ceně 4 900 korun jsou pronájem vozu včetně mechanika, servisní údržby, pohonné hmoty, pneumatiky a běžné opotřebení veškerého materiálu.

Na cesty stylově

Ať už bude obdarovaný v příštím roce cestovat autem či letadlem, pokud to již koronavirová krize dovolí, své nadšení do aut a své oblíbené značky nejspíš rád dá najevo i svým zavazadlem. Ryze praktický je pak organizátor do zavazadelníku.

Foto: archiv automobilek

1) Sportovní taška Škoda Monte Carlo, 1 234 Kč. 2) Víkendová taška Audi, 6 864 Kč. 3) Batoh Peugeot, 3 632 Kč. 4) Cestovní taška Heritage Audi, 1 769 Kč. 5) Přepravka Simply Clever Škoda, 328 Kč. 6) Palubní kufřík BMW M, 7 399 Kč.

Svou vášeň lze i nosit

I oblečením se toho dá spoustu říci. Snad každá automobilka nabízí i své kolekce, většinou poměrně kvalitního oblečení. Značky se totiž nechtějí uvést lacinými ohozy. Oblíbené logo můžete dát najevo, čím dál častější je však decentní připomínka.

Vedle čepice či zimních rukavic se nabízí i řidičské kožené rukavice. Ty sice už dávno s moderními vozy vyšly z módy, ovšem k odpovídajícímu veteránu sednou náramně.

Foto: archiv automobilek

1) Bunda DS Techeetah, 3 300 Kč. 2) Bunda Peugeot GTi, 2 193 Kč. 3) Mikina Škoda RS, 778 Kč. 4) Softshellová bunda Toyota, 2 795 Kč. 5) Polo triko Škoda, 779 Kč. 6) Řidičské rukavice Peugeot, 1 176 Kč. 7) Rukavice VW GTI, 750 Kč. 8) Čepice VW GTI, 472 Kč.

Automobilky mají ve svém portfoliu i hodinky. Model od Škody prostě nazvaný Octavia přitom ukazuje, že ani nemusí mít nadmíru vysokou cenovku. Alternativou mohou být i pásky k chytrým hodinkám.

Foto: archiv automobilek

1) Hodinky BMW Sport, 10 511 Kč. 2) Hodinky BMW M, 18 176 Kč. 3) Hodinky Škoda Octavia, 1 162 Kč. 4) Řemínky BMW M pro Apple Watch, 1 821 Kč, 1 521 Kč.

V jedné stopě

I když jsou přes Vánoce pravověrní motorkáři možná trošku rozmrzelí, protože čekají na sezonu, můžete jim ji alespoň trochu přiblížit. Například vyhřívanou vestou do motorkářské bundy. BMW takovou s připojením do zásuvky motocyklu nabízí za 6 807 korun.

Foto: archiv firmy

Vyhřívaná vesta BMW Motorrad

Seat letos představil novou generaci svých strojů pro alternativní městskou dopravu. Koloběžka eKickScooter 25 za 11 340 Kč disponuje elektromotorem o výkonu 300 W (max. 700 W), který zvládne až 10procentní stoupání. Nejvyšší rychlost je omezena na 25 km/h. Sada akumulátorů o kapacitě 187 Wh (napětí 36 V) se nabije za 3,5 h a umožňuje dojezd až 25 km.

Foto: Seat

Seat eKickScooter 65

Dražší alternativou za 21 499 korun je eKickScooter 65. S baterií o kapacitě 551 Wh má dojezd až 65 km a díky výkonnějšímu 350W motoru si troufne klidně i na 20procentní stoupání.

Pro děti

Pěstovat správnou vášeň je dobré už odmalička. Různých odrážedel i autíček napodobujících sériové modely je plný internet. Občas se ale objeví i něco designově unikátního. BMW se při té příležitosti spojilo s architektem Pierem Ussonim.

Ten se inspiroval legendárním autíčkem Discovolante. Průhledná karoserie na černě anodizovaném rámu je doplněná extra koly s tichými gumovými pneumatikami. Tomu odpovídá i cena.

Foto: BMW

Dětské odrážedlo Kartell for BMW, 18 874 Kč

Vánoce by snad ani nebyly ty pravé bez ponožek pod stromečkem. A když jsou pro „miniaturní” členy domácnosti, od jaké jiné značky by měly být, než od britského Mini? Budoucí automobilový závodník pak jistě ocení i overall RS.

Foto: Mini

Dětská čepice doplněna třemi páry ponožek, jejichž design a barevné kombinace vychází z vozů Mini. Set přijde na 1 072 korun.

Foto: Škoda Auto

Dětský overal Škoda RS, 547 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám