Hlavní obsah

Taťána Kuchařová: Vánoce jsou pro řadu lidí depresivním obdobím, kolikrát potěší jenom úsměv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelka Taťána Kuchařová má na Vánoce téměř vše připraveno, takže mohou začít v plném proudu. V rozhovoru se rozpovídala o tom, jak s rodinou slaví svátky, ale také jak je důležité (nejen) v tomto období pomáhat ostatním.

Taťána Kuchařová se těší na vánoční pohodu a procházky v leseVideo: Novinky

 
Článek

Taťána Kuchařová má napečené cukroví, vyzdobený domov a jediné, co ještě není kompletní, jsou dárky pro rodinu a blízké.

„Na Vánoce už jsem víceméně připravená, nedávno jsem měla krásný projekt vaření s Mirkou van Gils Slavíkovou, ta mě učila linecké, takže napečeno taky mám a stromeček si udělám na chalupě,“ říká.

Každoročně se s rodinou navzájem obdarovávají dárky pro skutečné gurmány a fajnšmekry. „U nás v rodině se dávají různé pamlsky, jídelní dary a tak dále, takže já to vždycky vezmu těsně před Vánocemi jedním šmahem,“ směje se modelka, která se skrze svou nadaci Krása pomoci zaměřuje na pomoc seniorům.

Taťána Kuchařová chystá na letošní Vánoce velkou oslavu půlkulatin

Vánoce

Nadace vznikla před patnácti lety a od té doby seniorům podává pomocnou ruku a provází je důstojným stárnutím. „Před Vánocemi u lidí registrujeme větší solidaritu, takže poběží několik sbírek. Letos jsme oslavili krásných 15 let a musím říct, že potřeby starých lidí se lehce proměnily, samozřejmě i tou postcovidovou dobou,“ vysvětluje.

Právě v období Vánoc se může mnoho lidí potýkat s psychickými problémy a cítit se osaměle. Kromě obdarovávání blízkých bychom proto podle Kuchařové neměli zapomínat na společenskou solidaritu.

„Hodně lidí je v depresi, takže jsme spustili projekt, který má pomoct starším lidem s psychohygienou. Ráda bych vyzvala všechny, kteří kolem sebe mají někoho staršího, může to být třeba soused, aby byli více všímaví a zkusili se zeptat, jestli něco nepotřebuje. Kolikrát obrovsky potěší jenom pozdrav a úsměv,“ dodává Miss World z roku 2006, která se nejvíc těší na vánoční pohodu a procházky v lese.

Tatiana Drexler: O Vánocích si chci hlavně pokecat s lidmi. Ne se ládovat zbytečnými exkluzivitami

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Nadace Krása pomoci

Reklama

Výběr článků

Načítám