Hlavní obsah

S předvánočním úklidem mohou pomoci profesionálové

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vánoční úklid se asi těší málokdo. Když je opravdu důkladný, dovede zabrat i celý víkend. Dělá se totiž mnohem víc věcí než obvykle.

Využití úklidových firem na předvánoční úklid Video: Novinky

 
Článek

Čistí se koberce, sedačky, myjeme okna, dveře, kliky, čistíme všechna zákoutí. Je to dřina. Možná i proto poměrně dost z nás zvažuje, či už přímo objednává profesionální vánoční úklid. Pokud se tak rozhodneme, velmi si ulehčíme od shonu v hektickém předvánočním období. Je ale dobré si u firem, které předvánoční úklid nabízejí, zarezervovat termín včas.

Všem, kdo se tak rozhodnou, najednou zbude více času na shánění dárků, pečení cukroví a další s Vánocemi spojené aktivity. Ale hlavně budou mít víc času na klidné vychutnání předvánoční atmosféry.

Čas objednání hraje roli

„U předvánočního úklidu je optimální doba objednání čtrnáct dní předem,“ sdělil Novinkám Leoš Patka z firmy Hodinové manželky, která zajišťuje především pravidelné úklidy domácností. Podle něj zahrnuje vánoční úklid kompletní uklizení domácnosti a dominantou je mytí a čištění oken.

Pro představu, kolik asi takový jednorázový úklid stojí, uvedl, že jeho firma účtuje „reálně strávený čas, takže jde o velikost domu”. Garsonka jde zvládnout za 3 hodiny, takže cena je do 500 korun. Dvougenerační dům pak může vyžadovat dva lidi na celý den, což zvedne cenu přibližně na 2500 korun.

U firmy Cleanfoot je ideální doba pro objednání úklidu domácnosti asi týden dopředu. U předvánočního je dobré si zamluvit konkrétní termín o něco dříve, uvedla pro Novinky jednatelka firmy Ivana Indrová. Jak přesný má být úklid, záleží na přání klienta. Firma nabízí provedení kompletního úklidu prověřenými a speciálně zaškolenými pracovníky. Hodinová sazba u této firmy činí 160 korun.

Firem nabízejících předvánoční i běžné úklidy je mnoho. Pokud se tedy rozhodnete neztrácet s uklízením drahocenný čas, stačí si jen vybrat.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám