Hlavní obsah

Režisérka Irena Pavlásková se na Vánoce obejde bez pohádek, kapra i stromečku

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Irena Pavlásková má Vánoce netradiční. Sama říká, že nudné. Komerční svátky se spoustou dárků pod stromečkem, smaženým kaprem na talíři a televizní pohádkou nejsou nic pro ni.

Irena Pavlásková si na vánoční atmosféru nepotrpíVideo: Novinky

 
Článek

Stejně jako řada jejích kolegů režisérů, ani Irena Pavlásková moc nemusí vánoční romantické komedie ani televizní pohádky, které bývají v českých domácnostech tradiční sváteční kulisou.

„V televizi mám radši politické diskuze, ale ty 24. prosince nevysílají, takže si najdeme jiný program,” krčí rameny.

Ani na stole nebude mít klasickou českou pochoutku, smaženého kapra. „Čím jsem starší, tím více mě traumatizuje výlov kaprů, to jejich uskladnění a následné nehumánní zabíjení. Jen procházet se vánočními ulicemi, kde se tohle děje, je pro mě jedno velké trauma,” svěřila se.

Irena Pavlásková: Člověk se nesmí bát předem

Styl

Stejný pocit má i z tradiční dekorace, vánočního stromku, pod který se ukládají dárky.

„Tisícovky se jich před Vánocemi pokácí a čtrnáct dní po nich už lidi nevědí, jak se uschlých stromečků zbavit. Takže ani ty nemusím,” vysvětlila.

Na milost bere snad jen dárky, i když si prý doma vždycky říkají, že to nebudou přehánět a dají si maximálně nějakou drobnost. „A pak to vypadá úplně jinak, z drobnosti je něco většího a také je toho víc. Ale s předstihem nenakupuji, většinou to nechávám tak na tři dny před Vánocemi,” prozradila.

Tradiční recepty na vánoční cukroví

Vánoce

Reklama

Související články

Tradiční recepty na vánoční cukroví

Vánoce bez pečení tradičního vánočního cukroví si neumí představit většina českých domácností. Ačkoliv si dnes můžete objednat výtečné cukroví od profesionálů,...

Výběr článků

Načítám