Hlavní obsah

Paříž se oblékla do vánočního

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější a nejimpozantnější pařížský bulvár Champs Élysées se v noci na úterý stisknutím tlačítka oblékl do záplavy světel. Francouzské město lásky tak za účasti francouzských osobností i mnoha turistů přivítalo vánoční čas.

Článek

Nejslavnější ulici Paříže rozsvítili pařížský starosta Bertrand Delanoe a francouzská herečka Melanie Laurentová, kteří společně stiskli obří červené tlačítko. V jediném okamžiku začaly vzduchem vířit stříbrné konfety a rozsvítilo se najednou více než milión žárovek.

Vánoční dekorace a světelné vodopády, jež zdobí na 415 stromů, tvoří svítivé diody, které spotřebují o 70 procent méně energie než klasické wolframové žárovky.

S vánoční výzdobou odstartoval i vánoční trh v dolní části Champs Élysées. Na jednom místě zde najdete na 170 dřevěných stánků, kde lze koupit téměř vše, co s Vánocemi souvisí - od svařeného vína až po čepičky Santa Clause.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám