Hlavní obsah

Od Ježíška z Božího Daru chtějí děti nejčastěji notebook

Právo, Rudolf Voleman
Boží Dar

Bezmála čtvrt tuny poštovních zásilek s vánočními přáními adresovaných Ježíškovi již dokázali od začátku prosince orazítkovat na poště na Božím Daru v Krušných horách. U dětí ve vánočních přáních podle něj opět vítězí elektronika.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pro razítko s ježíškovským motivem přicházejí na božídarskou poštu každý den desítky zájemců.

Článek

„Nejvíc chtějí děti pod stromeček notebooky,“ prozradil vedoucí božídarské pošty Marek Smitka. „Kromě elektroniky pak touží děvčata po panenkách a chlapci po stavebnicích,“ dodal.

Přání ale prý posílají i dospělí. „Dva pánové si přáli, aby dostali pod stromeček každý tři milióny korun. Na co je potřebují, už ale nenapsali,“ usmíval se poštmistr.

„Dopisů a pohlednic je přibližně stejně jako loni,“ dodal Smitka. „Očekáváme, že do Vánoc jako každý rok orazíme a pošleme zpět odesilatelům celkem půl tuny vánočních přání,“ dodal s tím, že motivem letošního vánočního razítka je zasněžený Boží Dar, nad kterým letí betlémská hvězda.

„Přišly nám letos dopisnice z celého světa. Například i ze Singapuru nebo Nového Zélandu,“ ukazoval.

Vánoční poštu na Božím Daru vyřizuje letos naposledy, protože stará pošta se zavírá. Její funkci nahradilo v pondělí 14. prosince městské infocentrum. „Je to pilotní projekt, který po dvou měsících vyhodnotíme,“ uvedl obchodní náměstek České pošty (ČP) Martin Elkán s tím, že pak chce ČP zavádět podobné poštovní úřady i v jiných obcích a městech v ČR. „Pošta byla dosud otevřena jen ve všední dny odpoledne na tři hodiny. Teď bude sloužit občanům od rána do večera i o víkendech a svátcích,“ pochvaloval si božídarský starosta Jan Horník (nez.).

Zaměstnankyně božídarského infocentra ale zatím nemohou vyřizovat peněžní služby ČP. „Je to otázka zabezpečení a počítačového propojení, což by se mělo vyřešit během půl roku,“ uzavřela mluvčí ČP Marta Selichová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám