Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Praze letos nebude

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní město letos nebude pořádat novoroční ohňostroj. Stal se přitom tradicí a do ulic metropole vyrážely na Nový rok tisíce lidí, a to nejen Pražanů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Novoroční ohňostroj byl v Praze už tradicí.

Článek

„Důvodem jsou úsporná ekonomická opatření, která přijalo minulé vedení města v čele s tehdejším primátorem Pavlem Bémem. Ohňostroj proto nebyl připravován. Nové vedení města by již projednání a schvalování ohňostroje báňským úřadem a dalšími povinnými institucemi nestihlo,“ informoval mluvčí magistrátu Jiří Wolf.

Ohňostroj se zpravidla odpaloval z Letenské pláně, loni se střílelo z lodí na Vltavě. Město do světelné show investovalo asi 1,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidé o víkendu vyrazili na pořádné nákupy

Obchodníci, kteří v očekávání velkých nákupů před Vánocemi zaplnili sklady zbožím, mají po stříbrné neděli důvod k optimismu. Češi a Češky, kteří v listopadu...

Tipy na dárky vonící divadlem

Nevíte, čím byste své nejmilejší letos potěšili? Chcete blízké obdarovat dobrou knihou s divadelní tématikou? Nabízíme vám tipy od redaktorky kulturního...

Výběr článků

Načítám