Hlavní obsah

Nezapomeňte pořídit dárek pod stromeček i domácím mazlíčkům

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud existuje v každé rodině někdo, kdo si o svátcích zaslouží potěšit, obejmout a třeba obdarovat nějakým tím pamlskem, pak to jsou naši čtyřnozí kamarádi. Po celý rok se snaží udělat nám radost, a proto je pro spoustu lidí samozřejmé, že při promýšlení vánočních dárků nezapomenou ani na svého zvířecího kamaráda.

Foto: Profimedia.cz

Nezapomeňte na dárky pro své čtyřnohé přátele, letos si je obzvláště zaslouží.

Článek

Letošní, v mnoha ohledech výjimečný rok si spousta domácích mazlíčků a mezi nimi hlavně psů vlastně užila více než roky předchozí. Jejich majitelé byli, byť nedobrovolně, s nimi mnohem častěji doma, než bývá zvykem.

A oni se jim za to také patřičně odměňovali. Snažili se je dostat ze skleslé a smutné nálady o to víc.

Foto: 4Leaders

Vyčesávání domácích mazlíčků nikdy nebylo jednodušší. Hrablo pro psy je nepostradatelný pomocník pro každého páníčka, hodí se jak pro pejsky, tak pro kočky. Hrablo srst nezkracuje ani nepoškozuje, účinně vyčesává a pomáhá ke zdravější a lesklejší srsti a kůži. Redukuje línání o více než 90 %. Cena: od 149 Kč

Ono být zavřený doma s podrážděným nebo nudícím se dvounohým mrzoutem, to není žádný med. Na to aby měl jeden nervy ze železa a srdce ze zlata.

Vánoce jsou tak ideálním způsobem, jak svým čtyřnohým přátelům poděkovat, že to s námi vydrželi.

Čas na novou hračku

Mnoho obchodů nabízí dárkové balíčky, v nichž nechybí nic, co by si psí kamarád mohl přát. Obvykle představuje výběr oblíbených hraček nebo pokrmů i pamlsků a někdy třeba výběr ve stylu od každého trochu. Stačí vybírat podle zálib svého pejska.

Někteří raději dají co proto nějakému plyšovému zvířátku, jiní potrápí uši svých blízkých pískající hračkou a další s ochotou umístí gumovou slepici na ta nejnápaditější a – z našeho, poněkud přízemního pohledu - nejnemožnější místa.

Foto: Mountfield

Dárkové balíčky pro čtyřnohé mazlíčky mohou obsahovat sérii oblíbených dárků. Cena za zlatý box pro psy i za červený pro kočky je shodně 199 Kč.

Ačkoli kočky jsou známé svou noblesou a jemnou odtažitostí, pokud jde o hry, nové hračce obyčejně brzy neodolá ani ten nejstarší a nejmrzutější kocour. Vděčné jsou především hračky s pírky. A pokud takovou drobnost zavěsíte na udici, je to vlastně dárek pro oba, protože si zábavu užijete společně.

Praktické jsou pak hračky vytvořené ze sisalového provazu, na němž si kočky mohou obrousit drápky. Chybět pak nemusí ani plyšová hračka. Nejedna kočka ji ráda povýší na svého „důvěrníka”.

I jídlo se počítá!

Každý z majitelů zvířete ví nejlépe, co jeho svěřenci chutná a čím mu může i prospět. Vánoce lákají k tomu vyzkoušet něco nového neokoukaného, ale pozor, u zvířat je možné s novinkami naopak narazit, některá si zakládají na pravidelnosti a na stejném typu.

Obzvláště majitelé koček by o „společném hledání ideální stravy” mohli někdy vyprávět...

Foto: Brit

Jídlo pro zvířata vybíráme mj. s ohledem na jejich velikost. Řada care Mini je vysloveně určená pro psy malých a mini plamen. Sedmikilové balení granulí stojí 980 Kč, kapsičky pak 21 Kč.

V každém případě je i při vybírání pamlsků pod stromeček potřeba brát ohled na kondici a potřeby konkrétního zvířete. Psí i kočičí strava je dělená nejenom podle věku zvířat, ale také třeba podle jejich velikosti i zdravotního stavu.

Vybírat lze například krmiva speciálně vyvinutá pro kastrovaná zvířata, pro zvířata obézní, ale nověji i například krmiva bez obilnin, pro citlivé zažívání obecně anebo hypoalergenní.

Veganské a raw diety pro psy a kočky – majitelé netuší, jak moc svým mazlíčkům mohou škodit

Jak na to

Dárek pro mazlíčka jako finanční pomoc

Nákup krmiva pro mazlíčka může být i hezkým a nenásilným druhem finanční pomoci například starším lidem, nebo rovnou nejrůznějším útulkům apod.

Cena krmiva je pro mnoho lidí nezanedbatelnou položkou rozpočtu, a proto pořídit nějaký hezký dárek v podobě pamlsků či rovnou pořádného „dlabance” pro mazlíčka může být tím nejlepším dárkem jak pro zvíře, tak pro jeho majitele.

Foto: Hornbach

I jako dárek k Vánocům je potřeba volit vhodné krmivo v závislosti na věku a zdravotním stavu zvířete. Senior krmivo pro kočky, kuřecí, 2 kg za 269 Kč, granule pro psy bez obilovin, 12 kg, za 1090 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat pro psa správný cvičák

Každý pes potřebuje alespoň základní výchovu a výcvik. O tom snad už dnes nikdo nepochybuje. I když jsou občas slyšet hlasy, že některá plemena se zkrátka...

Výběr článků

Načítám