Hlavní obsah

Německé děti píší do Nebeské říše i Andělského chrámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Himmelreich

České děti mohou posílat Ježíškovi vánoční poštu už tradičně do Božího Daru. Němečtí kluci a holčičky směřují svá psaníčka a přáníčka pro vánočního muže hned do dvou obcí zvaných Dorf Himmelreich.

Foto: Profimedia.cz

Do Německa mohou ježíškovi psát i české děti

Článek

A věru mají proč; v překladu do češtiny totiž tento název znamená - Nebeská říše. Jedna se nachází poblíž Hannoveru, druhá, menší, u Höllentalu.

Ale malí Němci a Němky mají ještě jiné možnosti. Mohou totiž napsat také do Himmelstadtu u Würzburgu v Bavorsku – tento název znamená v překladu Nebeské město.

Ve všech těchto místech jsou pracovníci pošty připraveni odpovídat dětem na jejich vánoční dopisy a pohlednice podobně, jako ti naši v Božím Daru.

Vede Nebeská brána, pošťáci jsou zavaleni zásilkami

Avšak ještě známější než předešle jmenované je pošta v Himmelpfortu severně od Berlína. Tento název znamená Nebeská brána a zdejší pošťáci rok co rok vyřizují až kolem 200 tisíc vánočních zásilek. Na tuto poštu mohou psát i české děti, které třeba chtějí do sbírky vánočních razítek získat i zahraniční.

Poštovní úřad v Himmelpfortu vyřizuje přání pro Ježíška a jeho zahraniční kolegy v 17 světových jazycích včetně češtiny.

O něco menší zájem zaznamenávají tradičně na poště v téměř stejnojmenné obci Himmelpforten v Dolním Sasku. Tam děti posílají vánoční přání už od roku 1961. Nejvíc se jich sešlo v roce 2001 – na 23 tisíce dopisů či pohlednic.

Vánoční poštu ovšem vyřizují poštovní úředníci také v Himmelsthüru (volně přeloženo Nebeské místo nad vodou) v sousedství města Hildesheimu či v Engelskirchenu (Andělský chrám) v Severním Porýní-Vestfálsku.

Reklama

Související témata:

Související články

České ženy pečou vánočku už sedm století

Jen stěží bychom hledali Čecha, Moravana či Slezana, který by neznal slova už zlidovělé písně Vánoce přicházejí, kde se mimo jiné praví: naše teta peče léta na...

Ježíškova pošta opět úřaduje na Božím Daru

České děti píší svá přání Ježíškovi. Některé je dávají za okno, kde si je Ježíšek vyzvedne. Již posedmnácté letos mohou využít pošty v krušnohorském Božím...

Výběr článků

Načítám