Hlavní obsah

Německá rodina opět vytvořila rekord v počtu vánočních stromků v jednom domě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé Jerominovi z Dolního Saska si v posledních letech získali jistý věhlas, jenž zesiluje vždy o Vánocích. Jsou totiž držiteli rekordů v počtu nazdobených vánočních stromků umístěných v jediném rodinném domě. Ani letos své fanoušky nezklamali a svůj loňský výkon překonali. Nově hlásí číslo 555. Ano, přesně tolik vánočních stromečků doma mají.

Vánoční výzdoba německého páru je letos ještě „rekordnější“Video: Reuters

 
Článek

Nenápadný rodinný dům v německém Rintelnu patří rodině Jerominových. A je v širokém okolí známý tím, že se v adventním čase proměňuje v jeden velký zelený a ozdobený les. Na některých místech má člověk skoro pocit, že pro vánoční stromky tu není skoro kam šlápnout.

Jestliže se před dvěma lety u jejich prahu objevil zástupce Německého institutu pro rekordy, aby společně s hrdým majitelem domu Thomasem Jerominem napočítal tak trochu šílených 444 nazdobených vánočních stromečků, letos jich na ověřovatele z institutu v domě čekalo 555.

Hrdý držitel nového rekordu je ze své sbírky vánočních stromků nadšený. A svým způsobem jej prý uklidňuje. „Rád si jen sednu a dívám se na ně. Jinak bych to (vánoční výzdobu - pozn. red.) dělal venku, jako všichni ostatní. Ale já je chtěl mít doma, abych se na ně mohl dívat neustále,“ vysvětlil pan Jeromin v rozhovoru pro agenturu Reuters.

V této ulici jsou už na Vánoce plně připraveni. Její výzdoba nikdy nechybí v průvodcích po Utahu

Vánoce

A že se má na co dívat. Snad každičkou zeď v jeho domě lemují řady vánočních stromečků všemožných velikostí. Některé jsou ověšené jen kouličkami, jiné i elektrickými světly, některé jsou vyzdobené v tradičních barvách, na jiných jsou dekorace v určitém, nezřídka neortodoxním stylu.

„Předpokládám, že jich bude ještě víc,“ plánuje sběratel stromků. „Moje žena je proti tomu,“ připouští, ale zároveň jedním dechem dodává, že jeho novým cílem je pokoření počtu 600 vánočních stromečků. Pokud se ptáte, kam by je ještě chtěl instalovat, důkladně si prohlédněte video v úvodu článku. Podle našeho názoru například u stropů zbývá ještě trestuhodné množství volného místa…

Anketa

Kde myslíte, že majitel najde místo pro další stromečky?
Pod stropem
36,7 %
Podél druhé strany chodby
3 %
Na půdě uprostřed prostoru
3 %
Jinde
6,6 %
Nikde. Manželka bude už tak naštvaná, že mu napřesrok dovolí už jenom jeden.
50,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 332 čtenářů.

KVÍZ: Jak dobře znáte vánoční zvyky?

Vánoce

Reklama

Související články

Sváteční výzdoba na poslední chvíli

Sváteční dekorace se nemusejí třpytit spoustou lesklých flitrů ani stát jmění, aby doladily vánoční náladu k dokonalosti. Hravě si je vyrobíme sami z ozdob,...

Výběr článků

Načítám