Hlavní obsah

V této ulici jsou už na Vánoce plně připraveni. Její výzdoba nikdy nechybí v průvodcích po Utahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O městě Magna v Utahu po celý rok příliš slyšet není. Zato před Vánocemi začnou jeho noční záběry plnit sociální sítě i média. Není divu. Tamní ulice Miracle Cove působí tak trochu jako z jiného světa. Nenajdete na ní jediný dům, který by nebyl mocně vyzdobený světelnými řetězy, figurkami a výjevy z narození Ježíška.

Sousedé v Utahu jedou na stejné vánoční vlněVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Pustit se do vánoční výzdoby svého domu ve velkém stylu se někomu chce, někomu ne. A tak lze ve městech a městečkách vidět do dálky zářící domy jen tu a tam. O to více upoutává proto pozornost místo, kde se takových nadšenců do vánoční výzdoby najde rovnou celá ulice.

Jednu takovou lze objevit v americkém městě Magna ve státě Utah. Ta je svou vánoční výzdobou natolik proslulá, že je pravidelně již několik let zmiňována v nejrůznějších průvodcích po hezky vánočně vyzdobených místech ve Spojených státech.

Jak uvádí například web SaltLakeMagazine, místní výzdoba je rok od roku monumentálnější. Zatímco na zahradách před některými z domů lze obdivovat veliká nasvětlená zobrazení scén z narození Ježíška, jinde se lze pokochat světelnou výzdobou synchronizovaně blikající do rytmu přehrávané vánoční hudby.

Foto: Newsflare, AP

Celá ulice v městečku Magna je každým rokem na Vánoce důkladně vyzdobena.

V každém případě je celá ulice rozzářená tisícovkami a tisícovkami žároviček a řetězů, jimiž zdaleka nejsou „opředeny“ jen stromy, ale často zvýrazňují i hřebeny a nároží střech domů.

Tak či tak - jak je ostatně dobře patrné ze záběrů z dronu, které uveřejnila agentura Newsflare -, v Magně samotné nalezne člověk jen málo tak výrazně vyzdobených domů jako v ulici Miracle Cove. Proto se sem také každoročně z široka daleka sjíždějí lidé, aby si tady tu pravou vánoční atmosféru jaksepatří užili.

Světelný park v Českých Budějovicích zdobí 300 tisíc led žárovek

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám