Hlavní obsah

Nejnovější iPhony zlevnily před Vánocemi o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu iPhonů 7 od společnosti Apple. Nejnovější smartphony s logem nakousnutého jablka totiž před Vánocemi zlevnily o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Článek

Ještě na začátku října se iPhone 7 prodával od 21 190 Kč, za větší variantu pak případní zájemci zaplatili baťovských 24 990 Kč. Předhánění obchodníků, kdo nabídne před Štědrým dnem atraktivnější nabídku, však udělalo své.

V současnosti je tak možné podle Zboží.cz koupit menší sedmičku již od 18 390 Kč. To je bezmála o tři tisíce méně, než za kolik se tato novinka nabízela před měsícem a půl. Rozdíl v cenách je patrný také u verze 7 Plus. U ní ceny startují na částce 22 790 Kč, což je přesně o 2200 Kč méně než v říjnu.

Uvedené ceny platí vždy pro základní 32GB modely. Podobné cenové propady ale samozřejmě zaznamenaly také smartphony tohoto výrobce s vyšší kapacitou úložného prostoru.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7 Plus

Vyšší odolnost, lepší fotoaparáty

A co vlastně obě novinky umí? Model iPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový iPhone 7 Plus

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor, což může být považováno za nedostatek. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden bude nad displejem, druhý pak pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připraveny na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Marketingový ředitel Applu Phil Schiller ukazuje, co dovede duální fotoaparát u nového iPhonu 7 Plus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám