Hlavní obsah

Neapolitánky zakazují manželům rachejtle a hrozí jim sexuálním půstem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Skupinka žen z okolí Neapole dala manželům na vybranou: buď rachejtle, nebo sex. Hrozba souvisí se zálibou Neapolitánů v odpalování podomácku vyráběných raket a ohňostrojů během svátků na přelomu roku. To si totiž každoročně vyžádá mnoho raněných a zmrzačených a také několik mrtvých.

Článek

S nápadem postavit muže před zmíněnou volbu přišel místní lékař Vincenzo Sorrentino, který prý už vyzkoušel všecko, aby každoročním neštěstím zabránil, ale bezvýsledně. "Tak jsme se rozhodli zapojit do toho ženy, protože ty jsou přesvědčivější a vždycky dosáhnou svého," citovala ho agentura ANSA.

Ženy vytvořily výbor vedený dvaačtyřicetiletou matkou dvou dětí Carolinou Staianovou, která musí pečovat o svého otce, velmi těžce zraněného při silvestrovském ohňostroji. Dosud je jich přes třicet, ale doufají, že se přidají další.

"Máme už dost těch každoročních stupidních masakrů. Tentokrát si budou muset vybrat: buď sex, nebo ohňostroje," řekla Staianová novinářům.

Iniciativa následovnic starověké Aristofanovy Lysistraty a jejích družek, které se rozhodly odpírat manželům sex, dokud budou válčit, našla podporu i u neapolské provinční vlády.

Neapolsko drží italský rekord v počtu neštěstí způsobených odpalováním podomácku vyráběných nebo nelegálně, hlavně z Číny dovážených rachejtlí, napsala agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám