Hlavní obsah

Na vánoční trhy v zahraničí se vyplatí zajet tento víkend

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední adventní víkend je, co se týče cen za ubytování, ideální pro návštěvu některého z evropských vánočních trhů. Turisté oproti předcházejícím víkendům mohou ušetřit až 37 procent. Naopak nejdražší byl první prosincový víkend.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy ve Vídni

Článek

Ti, kteří s odjezdem na vánoční trhy zatím otáleli, nakonec možná udělali dobře. Podle výsledků průzkumu hotelového vyhledavače Trivago se právě v nadcházejícím víkendu návštěva trhů včetně přenocování nejvíce vyplatí. Z adventních víkendů totiž vyjde nejlevněji, obdobně jako loni. Naopak nejdražší byl první víkend v prosinci.

Meziročně ovšem hoteliéři podražili, alespoň tedy v destinacích, které české turisty podle průzkumu lákají vánočními trhy nejvíce. V Rakousku se jedná o Vídeň a Salcburk, v Německu pak o Drážďany a Norimberk, v Polsku přitahuje Krakov. Ve srovnání s loňskem cena ubytování v těchto destinacích stoupla o 29 procent.

Největší rozdíl pocítí návštěvníci v Drážďanech, kde oproti adventu 2014 zdražilo ubytování o 66 procent. Největší část turistů ale podle průzkumu hledala v adventním čase ubytování v rakouské metropoli. Svá „nej“ má také Salzburk. Ze zmíněných měst nabízí v tomto čase nejdražší ubytování. Cena za noc v dvoulůžkovém pokoji se průměrně vyšplhá na 6355 Kč. Ve srovnání s loňským adventem ovšem v Salcburku došlo k nejmenšímu zdražení — o 12 procent.

Nejlevnější ubytování seženou turisté v Krakově, kde průměrná cena za přenocování v dvoulůžkovém pokoji činí v přepočtu 1810 Kč. Tam je podle online hodnocení zároveň také nejkvalitnější ubytování, stejně jako v Drážďanech. Platí, že během adventních víkendů je cenově výhodnější přespat z pátku na sobotu. Noc ze soboty na neděli bývá v hotelech znatelně dražší.

Reklama

Výběr článků

Načítám