Hlavní obsah

Multifunkční trouba upeče vánočku, cukroví i tradiční pokrmy na štědrovečerní tabuli

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní doba si žádá moderní ženu s moderními postupy. A v předvánočním shonu to v mnoha rodinách platí dvojnásob. V kuchyni není často k hnutí, každý centimetr místa se počítá a vy pendlujete od trouby ke sporáku, od sporáku k mikrovlnce, od mikrovlnky k dřezu a kdo ví kam dál. Není divu, že pro leckteré maminky je advent spíše noční můrou než časem pohody a radosti, nedej Bůh duchovního usebrání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednou z možností, jak si předvánoční shon trochu uspořádat, je využití přístroje, který v sobě spojí funkce klasické horkovzdušné trouby, mikrovlnky a grilu. S takovým pomocníkem zvládnete nejen napéct vánočku, cukroví, ale udělat i řízky a kapra.

Těsto na vánočku nechává v troubě kynout kde kdo. Ale některé modely mají pro tento účel i samostatný program. V té samé troubě pak pomocí grilu a horkovzdušného ohřevu připravíte jak předsmažené polotovary (ty zcela bez přidání tuku), tak například čerstvě obalené řízky, nebo porce kapra. Díky kombinaci obou programů zůstanou tyto pokrmy, stejně jako například i hranolky, rybí prsty nebo obalované cibulové kroužky křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř.

Je jisté, že moderní trouby toho umějí mnohem víc. Ty s mikrovlnami jsou rozhodně pozornější a pečlivější při ohřevu pokrmu, takže by se vám nemělo již stávat, že po zaznění signálu máte některé části jídla vroucí, zatímco jiné zůstanou studené jako psí nos.

Zrovna tak při jakémkoli pečení multifunkční trouby, mají-li na to příslušné senzory, měří každou chvíli povrchovou teplotu pokrmů a podle toho upravují intenzitu pečení. Připravit s nimi nedopečené jídlo, nebo naopak připečené, vyžaduje pak už opravdu speciální „talent“.

Reklama

Související témata:

Související články

Co před Vánocemi zažívají kapři

Kapr patří k české vánoční tradici. Jeho cesta na slavnostní štědrovečerní stůl je poměrně dlouhá. Začíná již na podzim výlovem rybníků, uskladněním například...

Barvou letošních Vánoc je fialová

Nejen módnímu průmyslu, ale i Vánocům velí trendy. A tak i když tradičními vánočními barvami jsou zlatá, červená a zelená, módní trend letos káže vyladit si...

Jaké dárky budou letos nejpopulárnější

Češi letos najdou pod stromečkem především kosmetiku, nadělit ji plánuje 72 % lidí. Naopak elektroniky, jako jsou například televizory a DVD přehrávače, se...

Výběr článků

Načítám