Hlavní obsah

Kam s vánočním stromkem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani tentokrát nebudou muset Pražané řešit problém, kam mají dát po svátcích vánoční stromky. Smrčky, borovičky nebo jedle budou moci odkládat u popelnic. Na základě smlouvy s městem je odvezou pracovníci odpadových firem, oznámili to magistrátní úředníci.

Článek

Lidé budou moci dávat stromky k popelnicím do konce února. Magistrát zaplatí odpadovým firmám za jejich odvoz kolem 390 000 korun. Smlouva mezi úřadem a firmami je platná do konce roku 2011.

Magistrát doporučuje obyvatelům, aby vyhazovali stromky zhruba den před odvozem komunálního odpadu. Předejde se tak tomu, že by tradiční symboly Vánoc ležely u popelnic dlouho.

Dřeviny se vozí do spalovny. Jejich zpracování na štěpky se prý v minulosti neosvědčilo. Řada lidí totiž na stromcích nechává hliníkové třásně a ocelové háčky. Pokud však lidé stromek odnesou do některého ze sběrných dvorů na odpad, dřeviny skončí v kompostárně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám