Hlavní obsah

Japonci si budou moci pochutnat na vánočním kuřeti za tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Výjimečnou lahůdku si mohou dopřát Japonci, kteří si hodlají o letošních Vánocích vzdor neutěšené ekonomické situaci vyhodit z kopýtka. Obchodní dům Takašimaja Co jim nabízí pečené kuře nadívané lanýži. Pochutnat si na něm mohou ale jen ti, kteří nemají hluboko do kapsy - jedno totiž přijde na 84.000 jenů (více než 16 500 korun).

Foto: Profimedia.cz

Kuře plněné lanýži si asi nebude moci o Vánocích dovolit každý.

Článek

Společnost začala brát objednávky na 12 kapounů, kteří budou dovezeni z francouzského departmentu Landes. Nadívaní budou černými lanýži, paštikou z husích jater, bílými párky a kaštany. Zatím se prý ozval jen jeden mlsný zájemce.

Kapouny, o nichž je známo, že mají jemnější maso než jiná kuřata, připraví vyhlášené francouzské luxusní lahůdkářství Fauchon.

Ačkoli si Japonci rádi o Vánocích pochutnávají na kuřatech, mnozí možná dají přednost japonské tradici datující se od 70. let minulého století a zamíří do nejbližší prodejny Kentucky Fried Chicken. Tam lze menu sestávající z pečeného kuřete, koláče, salátu a pamětního tácu pořídit za 5300 jenů (asi 1000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám