Hlavní obsah

Dalibor Gondík se na Vánoce připravuje už od července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a moderátor Dalibor Gondík přípravu na vánoční svátky opravdu nepodceňuje. Na jeho slavnostní tabuli totiž nesmí chybět řízky z kapra, které piluje už od července.

Dalibor GondíkVideo: Novinky

 
Článek

Na Vánoce se Gondík připravuje každý rok úplně stejně. „Začínáme v červenci, kdy máme velký absťák, takže si poprvé obalíme kapra a vyzkoušíme, jestli jsme to za těch šest a půl měsíce nezapomněli,“ směje se herec.

Kromě tradičních vánočních pokrmů Gondík dodržuje i některé tradice. S rodinou například koukají na pohádky, rozkrajují jablko nebo v minulosti zkoušeli lít olovo. „Já čtyřiadvacátého prosince tvrdě dodržuju půst, protože chci večer vidět všechno, co se má vidět. Velký boj ale máme s vaječným koňakem, protože každý rok máme pocit, že je horší než loni,“ dodává Gondík.

Herec se o svátcích snaží příliš nepracovat, aby měl čas navštívit rodinu a všechny příbuzné. „Docela se mi teď daří mezi svátky a Silvestrem nehrát třeba divadlo nebo nepracovat, nicméně vysílám v rádiu a pro letošek jsme udělali takovou specialitu, že budeme mít dokonce v neděli na Silvestra speciální silvestrovské vysílání,“ říká.

I přes to, že se herec na Vánoce připravuje s půlročním předstihem, to nejdůležitější je prý čas strávený společně s rodinou. „Vánoce jsou z nějakého důvodu, který nedokážu přesně popsat, asi jedno z nejkrásnějších období pro naši rodinu. Vždycky jsme všichni spolu,“ doplňuje.

Alena Mihulová: Novoročními předsevzetími se netýrám

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám