Hlavní obsah

Bratislavské vánoční trhy chrání betonové zátarasy

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Návštěvníky letošních bratislavských vánočních trhů na Hviezdoslavově náměstí chrání betonové zátarasy. Hlavní město Slovenska se tak přidalo k dalším evropským metropolím, které chrání svá centra před případným teroristickým útokem.

Zátarasy u vánočního trhu v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Rozmístění zátarasů nařídil policejní prezident Tibor Gašpar. Policie rovněž posílila hlídky v centru města.

„Bezpečnostní opatření v hlavním městě jsou zpřísněna s ohledem na (minulé) teroristické útoky v některých evropských metropolích,“ řekla bratislavská policejní mluvčí Veronika Slamková.

„Policie bude v okolí hlídkovat s důrazem na případný neočekávaný příjezd motorových vozidel,“ dodala.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zátarasy u vánočního trhu v Bratislavě

Zátarasy i v Budapešti

Rovněž maďarská policie letos rozmístila v okolí vánočních trhů v Budapešti betonové zátarasy a zvýšila počet hlídkujících policistů v centru města. Velitelství budapešťské policie (BRFK) potvrdilo, že vánoční trhy ve městě chrání nejen uniformovaní policisté, ale také několik desítek policistů v civilu.

„Policejní betonové zátarasy mají označení BRFK a jsou natřeny na modro. Byly zde rozmístěny proto, aby zabránily vjezdu jakéhokoli vozidla mezi lidi,“ konstatoval mluvčí BRFK Soma Csécsi.

Reklama

Výběr článků

Načítám